Sarıyer Belediyesi 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen engelli bireylerin yaşamında farklı kesitlerin sunulduğu etkinlikte kurduğu stantla yer aldı.


engelliEngelli vatandaşların günümüz şartlarında yaşadıkları zorlukların geniş çerçevede anlatıldığı etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK üyeleri, PM üyeleri, milletvekilleri, İstanbul il başkanı ve yöneticileri, İstanbul ilçe belediye başkanları, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, kendisine verilen bastonla görme engelli bir bireyin yaşadığı sorunlara karşı empati kurdu.

Engelli bireylerin sahnelediği dans ve müzik gösterimiyle başlayan program Yönetmenliğini CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sinan Karahan'ın yaptığı " İlle de Yaşamak " adlı belgeselin gösterimiyle devam etti.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, engelliler günü nedeniyle yaptığı konuşmadan sonra 6 engellinin sorularını yanıtladı. Elindeki bastonu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na veren Görme Engelli Hanife Eker, kendisine en çok sorulan ve en acı duyduğu soruları Kılıçdaroğlu'na yöneltti.

englliSarıyer Belediyesi kurduğu stantta Sarıyer’de yaşayan engelli vatandaşların yaşam kalitelerini yükselten “Engelsiz Sarıyer” yolunda yaptığı hizmetlerini ve faaliyetlerini anlattığı projeleri içeren broşürler dağıttı. Sarıyer Belediyesi’nin standını ziyaret eden vatandaşlar, engelli vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında geniş bilgi aldılar.