Sarıyer Belediyesi meclis toplantısında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Selçuk Bozkır, Sarıyer Belediyesi’nin, Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni yönetemediğini söyleyerek, İBB’ye devredilmesini istedi.


 

selçuk bozkır AK Parti Meclis Üyesi Selçuk Bozkır, Sarıyer Belediyesi’ni hayvan barınağı üzerinden topa tuttu. Son dönemlerde basında ve sosyal medyada yoğun bir şekilde gündeme gelen Sarıyer Belediyesi Sarıyer Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma Ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hayvanlara işkence yapıldığı iddialarını sert bir dille eleştirdi. Sarıyer Belediyesi’nin daha küçük bir barınağı bile yönetemediğini vurgulayan Bozkır şu ifadeleri kullandı: “Konuşmama ilk olarak faaliyet raporuna bağlı olarak yapmak istiyorum. 1 yıllık çalışma süresi Sarıyer’de yine kaybedilmiştir. Hayvan barınağındaki rezilliğini hepimiz gördük. Bizde Sarıyer belediyesinin bir mensubu olarak, bu görüntülerden hoşlanmadık. Bu konuda sizlere bir öneri de bulunmak istiyorum. Anlaşılan o ki siz bir barınağı bile yönetemiyorsunuz. Elinize yüzünüze bulaştırdınız. Gelin hayvan barınağını Büyükşehir’e devredelim, hem siz kurtulursunuz hem de biz üzülmekten kurtuluruz. İBB’nin Kısırkaya çok büyük bir hayvan barınağı var. çok güzel de yönetiyorlar.” Bozkır’ın bu konuşmasından sonra salondaki CHP’lilerin büyük tepkisine neden oldu.

Coşkun: Orası barınak değil, rehabilitasyon merkezi


AK Parti Meclis Üyesi Selçuk Bozkır’ın konuşmasına salondaki CHP’lilerin tepki göstermesi üzerine Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, açıklama yapmak zorunda kaldı. Coşkun açıklamasında, “Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nin Kısırkaya’nın mera alanında bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi Kısırkaya’daki 750 dönüm mera alanının 400 dönümüne barınak yaptı. Köylülerin mera alanıydı. Keşke başka yere yapsaydı. Keşke bu konu hakkında önceden bilgi alsaydınız. Belediyemizin Kısırkaya’daki yeri “hayvan barınağı” değil, Rehabilitasyon merkezidir. Yani bir hastanenin acil servisinde neler yapılıyorsa rehabilitasyon merkezinde de onlar yapılıyor. Sosyal medyada yazılanlar çok doğru şeyler değil. Sarıyer Rehabilitasyon Merkezi’nde hayvan barındırılmıyor. Kolu, bacağı kırılan, organları dışarı çıkmış, hastalanmış hayvanlar, sokaktan alınıyor tedavi ediliyor. Küpesi takılıp, alındığı yere bırakılıyor. Medyaya yansıyan olay ise tamamen çarpıtılıyor” dedi.

Zeybek: Bu öneriyi değerlendirebiliriz


gökan zeybekCoşkun’un konuşmasından sonra söz alan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ise “Bu bir öneri biz bunu değerlendirebiliriz. Hemen Kısırkaya rehabilitasyon merkezimizin yanında, 400 dönüm üzerinde İBB tarafından kaçak olarak bir RM yapıldı. Danıştay tarafından da iptal edildi. Hukuksuz yapılmış bir yapı ile protokol yapabilir miyiz bunu görüşüyoruz. Biz belediye olarak yaşanılan olaydan büyük üzüntü duyduk. 11 yıllık bir engelli çalışanımız bir hayvana şiddet uyguladı. Soruşturma açıldı ve iş akdini sonlandırdık. İdari işlemleri de yürütüyoruz. Doğaya, çevreye, hayvana ve insana hiç kimse yanlış yapamaz. Biz bunlardan ders çıkarıyoruz” diye konuştu.