Azerbaycan’ın Kurucu Devlet Başkanı Haydar Aliyev, ölümünün 11. yılında, Sarıyer Belediyesi ve Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu’nun ortaklaşa düzenlediği bir törenle anıldı.


al Kireçburnu, Haydar Aliyev Parkı’nda düzenlenen anma törenine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İstanbul Başkonsolosu Hasan Zeynalov, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tok, İstanbul’da eğitim gören Harp Akademili Azeri öğrenciler ve subaylar katıldı.

Azerbaycan’ın Kurucu Devlet Başkanı Haydar Aliyev, ölümünün 11. yılında Sarıyer’de özlemle anıldı.  Haydar Aliyev’in büstüne karanfil bırakılması ve saygı duruşuyla başlayan tören, iki ülke marşlarının okunmasıyla devam etti. Azerbaycan’ın Üçüncü Cumhurbaşkanı ve devletin kurucusu olan Aliyev için gerçekleştirilen anma töreninde Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Zeynalov bir konuşma yaptı. Hava muhalefetinden dolayı konuşmasını kısa tutan Zeynalov, “Ulu Önderimiz Haydar Aliyev’in vefatının 11.yıldönümüdür. Azerbaycan ve Türkiye ilişkilerinde verdiği hizmetler konuşmakla bitmez. Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç başta olmak üzere tüm çalışanlara yanımızda olduğu için teşekkür ederim” diye konuştu.

aslliyev