Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç 2. görev dönemi ve görevde bulunduğu 6,5 senenin değerlendirmesini Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na yaptı.


ÖZEL HABER


sarıyer belediyesi hizmet binasıBaşkan Genç, görev süresi içerisinde hayata geçirdikleri projelerin Sarıyer’in çehresini çok değiştirmeye başladığını ve bunları hayata geçirirken taşıdıkları heyecanın ilk gün gibi devam ettiğini belirterek, başarıya ulaşmak için çok çalışmak gerektiğini söyledi.

“Bir şeyi yapabilmenin yarısı ona inanmaktır”


İlk göreve geldiği dönemin başlangıcında çok doğru ve ayakları yere basan projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Başkan Genç, ilk görev sürelerinin ikinci yarısına geçmeden bu projelerden bir çoğunluğunun ödeneklerinin ayarlandığını, ihalelerinin yapıldığını ve temellerinin atıldığını söyledi. Başkan Genç, bu projelerin tamamının nasıl hayata geçtiğini anlatmanın, hizmetleri tek tek saymanın zor olacağını söyleyerek, bütün bunları anlatmaya yardımcı olacak; İstanbul’un en kapsamlı ve ilk yeşil binası olan Sarıyer Belediyesi Hizmet Binasının projesinin yakında hayata geçeceğini söyledi. Başkan Genç, “Bir şeyi yapabilmenin yarısı ona inanmaktır. Biz belediye binasını yapmaya karar verdiğimizde kasamızda yeterli miktara para yoktu. Ama şu an bitme aşamasına gelindi. Bu da inanmanın sonucudur” dedi.

Başkan Genç: İlk günkü aşk ile çalışıyoruz


2009 yılında belediyeyi aldığımızda durum pek iç açıcı değildi. Şimdi geldiğimiz noktada içerisinde bütün hizmet birimleri bulunan ve akıllı bina olarak adlandırılan İstanbul’un en büyük belediye binasına çok yakında geçicez. Bunun yanı sıra eğitim, sağlık, sosyal yaşam alanları ve kurumsal hizmet anlamında çok büyük bir aşama kaydettik. Bizim Sarıyer’e hizmet etme aşkımız, ilk gün yaşadığımız heyecandan farklı değil, hatta söyleyebilirim ki, bu heyecan projeler hayata geçtikçe daha da artarak devam ediyor” şeklinde konuştu.

 “Sarıyer için bir dönüm noktası olacak”


Başkan Genç, Sarıyer’de daha çok yapılması gereken iş olduğunu söyleyerek “Hizmetlerimiz ve projelerimiz henüz tam manasıyla tamamlanmış değil. İlçemizin geçirdiği bu köklü değişimin arzu ettiğimiz gibi tamamlanması için henüz yapmamamız gereken hizmetler ve hayata geçmesini istediğimiz projeler var” dedi.