İstanbul’un balık ambarı olan Sarıyer’de faaliyet gösteren balıkçıların, sorun ve beklentilerine çözüm üretmek amacıyla Sarıyer Belediyesi tarafından balıkçılık raporu hazırlandı. Sarıyer’de balıkçılığın içinde bulunduğu olumsuz şartlara dikkat çekmek için hazırlanan raporun tanıtımı Sarıyer Belediyesi yeni hizmet binasında yapıldı. Toplantıya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Balcı ve balıkçı reisleri katıldı.

Genç: Bu kitap bir kılavuz niteliğinde

Sarıyer Belediyesi Balıkçılık Raporu ile ilgili bilgiler veren Başkan Şükrü Genç, “Balıkçılığın sorunlarını biliyoruz. Sorunların çözümü için bu işi sıkı takip edeceğiz. Her alanda olduğu gibi balıkçılık alanında da Sarıyer Belediyesi olarak üzerimize düşen ne gerekiyorsa yapacağız. Bu kitap; alınıp rafa konulacak kitap değil, bir kılavuz niteliği taşıyor. Bizler bu işi sahipleniyoruz. Raporun hazırlanmasında emeği geçen tüm komisyon üyelerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Albay: Sarıyer parmakla gösterilecek bir yer

Balıkçılık alanında Norveç modelini örnek veren İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay ise, “Birkaç ay önce Norveç’teydim. Ülkede 10 kişiden 7’si balıkçılıktan para kazanıyor. İstanbul’da ise Sarıyer bu noktada parmakla gösterilecek bir yer. Maalesef bizler akademisyenler olarak balıkçılarla bir araya gelip böyle bir çalışma yapamadık. 3 tarafımızın denizlerle çevrili olduğunu söylüyoruz ama makarna toplumu haline geliyoruz. Bu durumu tersine çevirmek için birlikte çalışma zorunluluğumuz var. Ben, balıkçılık konusunda yapılan bu örnek rapor için Şükrü Başkanımıza içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

Balıkçı reislerinden belediyeye teşekkür

Toplantıda açıklamalarda bulunan Su Ürünleri Komisyon Üyeleri Sarıyer Belediye Başkan Vekili Hüseyin Coşkun ve Belediye Meclis Üyesi Mustafa Balcı, rapora ilişkin bilgiler verdi. Rapor dolayısıyla Sarıyer Belediyesine teşekkür eden balıkçı reisleri ise görüş ve önerilerini dile getirdi.