Darüşşafaka Mahallesi Gazeteciler Sitesi içinde bulunan Gazeteci Ziya Sonay Parkı, yenilenerek mahalle sakinlerinin hizmetine açıldı.


 

şükrü gençSarıyer Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Darüşşafaka Mahallesi’nde bulunan baştan aşağı yenilenen parkın açılışı gerçekleşti. Sarıyer Belediyesi tarafından başlatılan 4×4 açılışlarla, neredeyse Sarıyer’in her mahallesinde açılışlar gerçekleşti. Belediye’nin projeleri arasında bulunan ve vatandaşlar tarafından çok beğenilen Gazeteci Ziya Sonay Parkı’nın Darüşşafaka Mahallesi’ne yeniden kazandırılması mahalle sakinlerini mutlu etti.

Genç: Değerlerimizin yaşatılması gerekir


Açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Darüşşafaka Mahallesi bizler için çok ayrı bir yere sahip. Bu tür çalışmalarımız devam edecek. Gazeteci Ziya Sonay gibi daha binlerce vatanını savunan, bu uğurda bedel harcayan  emekçilerin        isimlerinin yaşatılması gerekir. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sarıuçak’tan Şükrü Genç’e teşekkür


sarıucakSarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Darüşşafaka Muhtarı Hüseyin Sarıuçak’ta yaptığı konuşmada parkın mahalleye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Sarıyer Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Genç, Türkiye’nin en iyi belediye başkanlarındandır. Özellikle muhtarlarla olan iletişiminden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Türkiye’de ilk olarak Sarıyer’de muhtarların sorunlarının tartışıldığı, çözüldüğü birimi açtı. Onun gücü ve desteğini sürekli yanımızda hissediyoruz” ifadelerini kuklandı.

Konuşmaların ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e çalışmalarından dolayı plaket verildi. Şükrü Genç’te Gazeteci Ziya Sonay’a plaket takdim etti.

Daha sonra açılış törenine geçildi. Açılış kurdelesini Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Belediye Başkan yardımcıları, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Gazeteci Ziya Sonay, site yönetimi, Darüşşafaka Muhtarı Hüseyin Sarıuçak birlikte kesti. Açılışın ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, site içinde gezerek vatandaşlarla selamlaştı.

Açılışa yoğun katılım


 Gazeteci Ziya SonayAçılış törenine; Belediye Başkan yardımcıları; Gökan Zeybek, İsmail Erdem, Hüseyin Coşkun, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve ilçe yönetimi, CHP belediye meclis üyeleri, Sarıyer Belediyesi birim müdürleri ve çok sayıda Sarıyerli katıldı.