İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ, foto muhabiri Hilmi Şahenk'in 1940-1970 yılları arasında çektiği siyah beyaz İstanbul fotoğraflarından oluşan kartpostal albümü yayımladı.


İBB Kültür AŞ açıklamasına göre, "Fotoğraflarla Eski İstanbul" adıyla yayımlanan kartpostal albümü, Beşiktaş, Beyoğlu, Tarabya, Gümüşsuyu, Karaköy, Sultanahmet, Eminönü ve Üsküdar'da şehir kültürünü yansıtan nostaljik 100 kareyi bir araya getiriyor. İstanbul'un farklı semtlerindeki doğal ve kültürel değişimi belgeleyen karelerde, İstanbul'un mimari eserleri, gündelik yaşantısı, esnafı, kadınları, çocukları ve eğlence hayatı yer alıyor. İstanbul'u yansıtan ve geçmişin izlerini günümüze taşıyan 100 karelik kartpostal albüm, eski İstanbullular için çocukluk ve gençlik hatıraları kadar kıymetli, genç İstanbullular için ise şehrin geçmişine doğru çıkılacak bir keşfin heyecanını taşıyor.

Albüm, İBB Kültür AŞ'nin yayımlarının yer aldığı İstanbul Kitapçılarında okuyucuyla buluşuyor. Hilmi Şahenk 1940'lı yıllarda İstanbul Belediyesi Fotoğrafhanesini kuran Şahenk, 1970'lere kadar şehrin mimarisini, kültürünü ve değişimini fotoğrafladı. Şahenk'in, gündelik hayattan kesitler sunan fotoğraflarında, Haliç, Topkapı, Şehzadebaşı, Aksaray, Laleli, Beyazıt, Süleymaniye ve Sultanahmet'ten enstantaneler dikkat çekiyor.