Sarıyer Erzincan’dan muhtarları misafir etti. Erzincan Muhtarlar Derneği’nin düzenlediği gezi kapsamında Sarıyer’e gelen muhtarları Erzincanlı olan Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Nevzat Aktan ve Sarıyerli muhtarlar misafir etti. Muhtarlara Sarıyer Belediyesi’de boğaz turu attırdı. Belediyenin vapuru ile bir saat boyunca dolaşan Erzincanlı muhtarlar, boğazın güzelliğine hayran kaldı.
erzincanli-muhtarlar-2Erzincan Muhtarlar Derneği üyeleri, 22 muhtarla birlikte Sarıyer’i ziyaret etti. Boğaz turu yapan muhtarlara,  Sarıyer Belediye Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Nevzat Aktan, Yeni Mahalle Muhtarı Ahmet Çınar, Kilyos Muhtarı Turgut Serdarlı, Yeniköy Muhalle Muhtarı Engin Cevahiroğlu, Ferahevler Mahalle Muhtarı Turan Öztürk, Zekeriyaköy Mahalle Muhtarı Semra Özkaya, İstinye Mahalle Muhtarı Recep Alkan eşlik etti.

BOĞAZ TURU ATTILAR

Kireçburnu’ndan Sarıyer Belediyesi’ne ait vapurla boğaz turuna çıkan muhtarlar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne kadar gitti. Yaklaşık bir saat denizde dolaşan Erzincanlı muhtarlar, boğaza hayran kaldı. Sarıyer Belediyesi tarafından vapurda muhtarlara yemek de ikram edildi. Boğaz’da bol bol fotoğraf çekilen Erzincanlı muhtarlar, cep telefonlarından internet üzerinden canlı yayın yaparak, boğazdaki turlarını Erzincan’a da izletti. Muhtarlar, internet üzerinden konuştukları Erzincan’daki yakınları ve arkadaşlarına boğazın güzelliklerini de anlatmayı ihmal etmediler. Yapımı kısa bir süre önce tamamlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de, “Şu an üçüncü köprüdeyiz” diyerek anlattılar. Boğaza hayranlıklarını gizlemeyen Erzincanlı muhtarlar, an be an gezilerini görüntüledi.

img_7727HOŞ GELDİNİZ

Vapur’da Sarıyer Belediye Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, aslen Erzincanlı olan uzun yıllardır Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığı yapan Nevzat Aktar ve Erzincan Muhtarlar Derneği Başkanı Kurtuluş Kılıç birer konuşma yaptı. Misafir muhtarlara ‘Hoş geldiniz’ diyen Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Nevzat Aktar, “Siz Erzincanlı hemşerilerimizi Sarıyer’de ağırlamaktan onur duyduk, gurur duyduk. Hoş geldiniz sefa getirdiniz.” dedi.

SİZLERİ MİSAFİR ETMEKTEN MUTLU OLDUK

Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yeni yapılan belediye hizmet binasıyla ilgili bir toplantıya katıldığı için gelemediğini belirten Sarıyer Belediye Başkan Vekili Hüseyin Coşkun ise, “Başkanımız aranızda olmayı çok istiyordu. Ancak belediye binamızla ilgili önemli bir toplantı var. Oraya katıldığı için gelemedi. Hepiniz Sarıyer’e hoş geldiniz. Başkanım, Erzincan’a geldiğinde sizler çok iyi bir misafirperverlik göstermişsiniz. Bundan dolayı memnuniyetini hep anlatır. Bugün sizleri misafir etmekten mutlu olduk.”diye konuştu.

img_7708ŞÜKRÜ GENÇ VE MUHTARLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Son olarak Erzincan Muhtarlar Derneği Başkanı Kurtuluş Kılıç bir konuşma yaptı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e gösterdiği misafirperverlik nedeniyle teşekkür eden Muhtar Kılıç, “Bizi bugün misafir eden, boğaz turu yaptıran Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç özellikle teşekkür ediyorum. Yine bugün bize eşlik eden Belediye Başkan Vekili Hüseyin Coşkun ve Sarıyerli muhtarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”dedi.

9 GÜNLÜK GEZİYE ÇIKTILAR

Erzincan Muhtarlar Derneği olarak 9 günlük bir program kapsamında Sarıyer’e geldiklerini belirten Muhtar Kılıç, “Bu ziyaretimiz 9 günlük bir program. Erzincan’dan çıktık. Sivas, Eskişehir, Bursa, Çanakkale, Edirne ve bugün de buradayız.”hatırlatması yaptı.

img_7706İKİ TÜRLÜ CANLI VAR

Hüseyin Coşkun’un anlattığı Başkan Şükrü Genç’in Erzincan ziyaretine atıfta bulunan Muhtar Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hüseyin Coşkun beyefendi biraz önce bir teşekkür de bulundu. Kendisi de zaten Erzincanlı olduğunu ifade etti. Biz Erzincan’a gelen, sıla-i rahim’e gelen herkes için ağırlama yapıyoruz. Biz her zaman şunu diyoruz. Erzincan’a gelip de veya kendi gelmeyip bir komşusu bir yakını geldiğinde. Başları dara düştüğünde biz muhtarları bulsunlar. Elimizden gelen her şeyi yaparız. Çünkü biz Erzincanlıyız. Erzincan küçük bir şehir. Çok tarihi eserimiz yok ama tabiat güzelliklerimizi gelen herkesle paylaşmaya gayret ediyoruz. Onun için bize ‘Can Erzincan’ diyorlar. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın meşhur bir sözü var. Sayın Başbakanımız ‘İki türlü canlı vardır’ der. Biri normal canlı diğeri Erzincanlı. Tekrar bizi bugün ağırlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Vekili Hüseyin Çoşkun ve burada bizimle yakından ilgilenen muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. ”

Haber/Abdulhamit ALBEZ