2 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ünlü sanatçı Erol Büyükburç’un mirası paylaşılamıyor. Büyükburç’un kızları arasındaki dava sürerken, bu kapsamda Sarıyer Zekeriyaköy’deki taşınmazların da maddi değerinin tespit edileceği öğrenildi.

Büyükburç, son eşi olan Ute Esser’den 2014 yılında boşandı. Bu tarihten sonra da tek başına yaşamaya başladı. 2015 yılının Mart ayında Beşiktaş’taki evinde kalp krizi geçiren Büyükburç, hayatını kaybetti. Jeyan, Evren ve Özlem isminde kızları bulunan Büyükburç’un, vasiyetinde mirasının tamamını Evren Büyükburç’a bıraktığı öğrenilmişti. Yaşanan bu durum üzerine ise diğer kızları vasiyete itirazlarını bildirmişti.

DEĞER TESPİTİ YAPILACAK


Hürriyet’teki habere göre, konuyla ilgili olarak tenkis davası İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, Büyükburç’a ait olan Beşiktaş, Etiler ve Zekeriyaköy gibi lüks yerleşim yerlerindeki taşınmazlarla ilgili bir karar aldı. Bu karara göre, söz konusu taşınmazların maddi değerleri tespit edilecek. Bunun için de heyetin keşif yapması bekleniyor.