Sarıyer İşçi Partisi İlçe Başkanı Süheyla Eremen, Sarıyer’de siyaset yapan partilere çağrıda bulunarak,“Önümüzde seçiler var ve bu seçimlerin stratejisini birlikte belirlememiz gerekiyor. Atatürk ile birleşelim. Atatürk’ün altı okuna sahip çıkalım” dedi.


Önemli bir oy potansiyeline sahip olan İşçi Partisi’nden Sarıyer’in geleceğine ilişkin önemli uyarılar. Sarıyer’deki yerel siyaseti ve kentin sorunlarını Sarıyer Posta Gazetesi’ne değerlendiren Sarıyer İşçi Partisi İlçe Başkanı Süheyla Eremen, flaş açıklamalarda bulundu.

“Siyasi Partiler ‘sen’, ‘ben’ kavgasına düşmüşler”


2Yerel siyasette partiler arasından yaşanan gerilimleri ve karşılıklı atışmaları eleştiren Eremen, bu tür tartışmaların halka yararının olmadığını söyledi. Ülke ve Sarıyer olarak kritik günlerden geçtiklerinin altını çizen Eremen,“Kritik günlerden geçtiğimiz böylesi bir süreçte partiler sen, ben kavgası içerinde girmiş durumda. Böyle bir tartışmayı doğru bulmuyoruz ve tarafı da olmayız. Bizim bu süreçte yerelimizden başlayarak birlik ve dayanışma ruhuyla halka hizmet etmeliyiz.  Vatan toprağımız bir bir satılıyor partileri ise sen, ben kavgası içerisinde aslında yerelde yaşanan gerilim de bu yüzdendir. Sarıyer’de AKP dışındaki patilerin bir araya gelip ortak eylem kararı almaları gerekiyor.  Önümüzde seçiler var ve bu seçimlerin stratejisini birlikte belirlememiz gerekiyor. Gerekirse genel merkezlerimize baskı yapalım” dedi.

“Doğa katliamı Sarıyer’e büyük zarar verecek”


Sarıyer’in önümüzdeki dönemlerde büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağını belirten Eremen, en büyük sorunun ise doğa katliamı olduğunu söyledi. 3. Köprü ve 3. Havalimanı projeleri kapsamında yapılan doğa katliamına tepki gösteren Eremen, “Bizler için Sarıyer’i bekleyen en büyük sorun orman ve yeşil alanlarımızın, 3. köprü ve 3 havaalanı projeleri nedeniyle yok edilmesidir. Bu doğa katliamı Sarıyer’e büyük zarar verecek. Her gün görüyoruz ormanların içinde villa yapılıyor, orman doğa katliamı yapılıyor. Sarıyer Belediyesi’nin bu tür girişimlere müdahale etmesi gerekiyor”şeklinde konuştu.

“Atatürk ile birleşelim”


Eremen, Sarıyer’de bulunan siyasi partilere çağrıda bulunarak, “Eğer Sarıyer Belediyesi Büyükşehir’e karşı mücadelede yetersiz kalıyorsa, yereldeki siyasi partiler belediyeye destek vermeli. Hep beraber mücadele edelim, yaşam alanlarımızı, doğamızı koruyalım. Yerelden başlayarak Atatürk ile birleşelim. Atatürk’ün altı okuna sahip çıkalım. Ve büyük bir meclis kurmakla başlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Eremen, son olarak Sarıyer Belediyesi’nin seçim vaatleri içerisinde yer alan Kadın Sığınma Evi’nin Sarıyer için önemli olduğunun altını çizerek, Belediyenin bu konudaki sözünü bir an önce yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.