Ankara’da 97 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı sonrası CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Didem Engin saldırının gerçekleştiği alana giderek karanfil bıraktı.


didem-enginSarıyerli Milletvekili Engin, Ankara’da yaşanan patlamayla ilgili tepkisini sosyal medyada paylaştığı bir mesajla dile getirdi.

Didem Engin terörü lanetlediği mesajında şu ifadeleri kullandı: “Tarifsiz ve çok derin bir acı vardı Ankara’da… Hangi hastaneye gittiysek kapısında bekleyen ve sevdiklerinden güzel bir haber umudu içinde olan yüzlerce insan… Diğer taraftan Adli Tıp’ta teşhis edilen ya bizim çocuğumuz ya da kardeşimiz çıkarsa diye korku ve endişe içinde bekleyenler…

"Engin yaralıları ve ailelerini ziyaret etti"


Nedensiz kaybettiğimiz canlarımız için Ankara Garı’nda patlamanın olduğu yere karanfil bırakmak isterken polisin biber gazına maruz kaldık, arbededen sonra karanfillerimizi bırakabildik. Hastanede yaralılarımızı ve ailelerini ziyaret ettik. Adli tıpta bekleyen ailelerin yanlarında olmaya çalıştık. Sıhhiye’deki anma törenine katıldık. Kaybettiğimiz canlardan biri olan Korkmaz Tedik’in Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi’ndeki cenaze törenine katıldık.

"Masum insanlarımızı öldürerek, ülkemizde kaos ortamı yaratmaya çalışılıyor"


“Barış için bir araya gelen masum insanlarımızı öldürerek, ülkemizde kaos ortamı yaratmaya çalışan, bundan medet uman, acıları istismar etmeye çalışan canileri kınıyorum. Bu hain saldırılar vatanımızdaki birliği, beraberliği, kardeşliği yok edemeyecek. Onlar bizi bölmek için uğraştıkça, biz birleşeceğiz. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerimize sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. ”