Sarıyer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, engelli vatandaşların ulaşımını sağlayan tekerlekli sandalyelerinin bakımlarını ücret almadan yapıyor. Verdiği hizmetlerle engelli vatandaşların yaşam kalitelerini arttırmayı amaçlayan Sarıyer Belediyesi, ayrıca akülü sandalyesi ile yolda kalan vatandaşların arızalı sandalyelerinin yerine yedek sandalye temin ediyor.


Sarıyer’de yaşayan ve akülü sandalye kullanan engelli vatandaşlar, sandalyem bozulur ve yolda kalırım korkusuyla özgürce sokağa çıkamıyordu. Ayrıca Sarıyer’de tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan 126 vatandaş ise tekerlekli sandalyelerinin bakımlarını yaptıramıyordu. Sarıyer Belediyesi, ulaşımlarını sadece tekerlekli sandalye ile sağlayan engelli vatandaşların en büyük sorununa çare bulurken, yolda kalan vatandaşların endişelerini ortadan kaldırmak amacıyla kendilerine yedek akülü sandalye ulaştırıp, ulaşımlarına devam etmelerini sağlıyor. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ise başlattığı yeni uygulamayla Sarıyer’de yaşayan engelli vatandaşların yaşam standartlarının iyileştirilmesi amacıyla, kullanmış oldukları akülü veya mekanik tekerlekli sandalyelerin bakım ve onarımlarını ücretsiz olarak yapıyor.

Araçları bakım sürecinde olan engelli vatandaşlar, mağduriyetlerinin önlenmesi için kendilerine geçici olarak akülü sandalye verilmesinden oldukça memnun olduklarını belirtirken, her daim yanlarında olan Sarıyer Belediyesi’ne teşekkür ettiler.