İstinye ve Tarabya’daki marinalarda yüksek ücret nedeniyle tekne sahipleri adeta isyan ediyor. Tekne sahipleri yeterli hizmet alamamaktan da yakınırken, İstanbul’daki diğer marinalara göre en pahalı marinaların İstinye ve Tarabya’da olduğunu söylüyor…
Marina fiyatları tekne sahiplerinin tepkisini çekiyor! “Ucuzluk” vaadi ile işe koyulan ama hayal kırıklığı yaratan İSPARK, boğazdaki Tekne Park’ların ücretlerini yüksek tutunca, tekne sahiplerinden şikayetler artmaya başladı. En fazla şikayet ise İstinye ve Tarabya’daki marinalardan geliyor…

EN PAHALI MARİNALAR

Tekne sahipleri İstanbul’un birçok yerinde bulunan marinalar içerisinde en pahalısının İstinye ve Tarabya marinaları olduğunu söylüyor. Yıllık en az 10 bin TL’den başlayan fiyatlar, yüz binleri buluyor… Tarabya ve İstinye marinalarında tekne sahipleri hem yeterli hizmet alamamaktan yakınıyor hem de İstanbul’un birçok marinasına göre pahalı olmasından. Birçok tekne sahibi teknelerini bağladığı İstinye ve Tarabya’dan astronomik rakamlardan dolayı şikayetçi. Tekne sahipleri, “Kimsenin bize nasıl bir hizmet beklediğimizi, ihtiyaçlarımızı sorduğu yok. Yeterli hizmet alamıyoruz ama buna rağmen çok yeterli ücretler ödüyoruz!”diyor.

15 METRE TEKNE’YE 40 BİN TL

Teknelerin fiyatlandırılmasında tekne boyutları ve kalacakları süre baz alınıyor. Tarabya’daki marinayı kullanan tekne sahiplerinden Mustafa Kemal Göl de tüm tekne sahipleri gibi durumdan şikayetçi.  Göl, “Teknelerin metrekaresine göre, büyüklüğüne göre fiyatlar uçuk!”diyor. 15 metre boyunda Tarabya’da bağlı bir teknesi olan Göl, yıllık 40 bin TL marina ücreti ödediğini belirtirken, “Üstelik faydalanacağım hiçbir şey yok! Ne bir tuvalet var, ne bir kafeterya var. Sosyal donatı hizmeti hiç yok! Belediye, elektrik su veriyor. Ama onlarında parasını alıyorlar.”dedi.

PENDİK VE TUZLA’DA YARI YARIYA!

İstinye ve Tarabya’ya göre fiyatların yarı yarıya düşük olduğu marinaların bulunduğunu hatırlatan tekne sahibi Göl, “Pendik ve Tuzla’da fiyatlar çok düşük. Yarı yarıya! Ataköy  Marina’da daha ucuz.” hatırlatması yaptı.  Yeni marinaların yapılması gerektiğini de dile getiren Göl, “Mesela Kireçburnu’nda sahil güvenliğin sağ yanına marina yapılabilir.  İnsanları yatçılığa teşvik etsinler. Teknenizi, dışarıya bağlayamıyorsunuz. Çünkü güvenli olmuyor.”diye konuştu.

Haber/Abdulhamit ALBEZ

http://www.sariyerposta.com/