İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği’nden 250 TL taksitle dul ve yetimlere konut edinme imkanı sağlıyor.


Yurt genelinde 55 şubesi olan ve halka hizmet vermeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur. TÜMEMEKDER Avrupa Sarıyer Şube Başkanı Kaya Canpolat, yaptıkları çalışmalar hakkında gazetemize önemli bilgiler verdi. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMEMEKDER) Avrupa şubesine gelerek başvuru yapmak istediğini söyledi.

“Derneğimizin kapısı herkese açık”


IMG_8952Sosyal alanda birçok önemli projeye imza atan TÜMEMEKDER, 4 ay önce Avrupa şubesini açtı. Konuyla ilgili Dernek Başkanı Kaya Canpolat,“Derneğimizin Avrupa Şubesini 4 ay önce Sarıyer Tarabyaüstü’nde açtık. Açıldığımız günden bu yana üye sayımızda bir hayli artış sağlandı. İnsanlar derneğimize kayıtsız kalamadı şuanda İstanbul genelinde 3800 üyemiz mevcut. Derneğimizin amacı; emekli, dul ve yetimlere devletin sağladığı sosyal hakları kullanmasını sağlamak. Derneğimizin kapısı herkese açık’’ dedi.

TOKİ’den emekli, dul ve yetimlere ev yardımı


Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği’nin TOKİ’ye yaptığı başvurunun onaylanması ile artık dul ve yetimler 250 TL taksitle ev sahibi olabilecek. Başvurun onaylanması ile 200 bin konut tahsil edildi diyen Canpolat,“Dul ve yetimlerin artık başını sokacak bir evi olacak. Kira derdi ile uğraşmayacaklar. Ayrıca binalardaki aidat ücretleri çok düşük olacak. Önümüzdeki dönemlerde Dul ve Yetimlerle ilgili daha farklı projelerimizde olacak’’ şeklinde ifade etti.

“Spekülasyonlara kanmayın”


TOKİ ile ev sahibi olmak isteyen dul ve emeklileri uyaran Canpolat şu açıklamalarda bulundu: “Buradan emeklilerimize seslenmek istiyorum. Doğru bilgi almak için bağlı bulunduğunuz şubeye giderek bilgi alabilirsiniz. Piyasada dedikodu spekülasyon çok. Emeklilerimiz asla bunlara kulak asmasınlar.”

“İntibak Yasasını Bekliyoruz”


Çalışanlara yapılan ücret artışlarının emeklilere de yansıtılmasını talep eden Canpolat, “TBMM’ye çalışanlar ile emekliler arasındaki ücret uçurumunun giderilmesi konusunda başvurumuz oldu. Çalışanlara yapılan ücret artışlarının emeklilere de aynen yansıtılmasıdır. Yeni bir İntibak Yasası’dır. Fakat bu İntibak Yasası iki kişiye, beş kişiye değil komple emekliyi ele alacak. Çünkü emeklilerin maaşları arasında uçurumlar vardır. Bu gün 2000 öncesi emeklilerden ben 25 yıl hizmeti 9 bin civarında prim günü olan emeklilerimizin maaş durumlarını ele alıyorum. 2000 öncesi emekli olan 1. Dereceden emekli olan vatandaşlarımızla aralar farklı farklı, 2014’e geldiğimizde 1000 lira fark var. Aynı hizmet aynı prim aynı derecedir. Ona göre aralarda da farklar var. Bunların komple ele alınarak emeklilere hizmet ve primine dayalı bir İntibak Yasası çıkartılmasını talep ediyoruz. Bu sosyal devletin başta gelen görevidir” şeklinde konuştu.