Sarıyer Müftülüğü’nün; Beşiktaş, Beyoğlu, Kağıthane ve Şişli müftülükleriyle ortaklaşa hazırladığı Din İstismarı ile Mücadele Paneli, Sarıyer İBB Kültür Merkezi’nde yapıldı. Panele Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, Stratejik Planlama ve Yönetimi Geliştirme Daire Başkanı Hatice Kahyaoğlu ve Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök konuşmacı olarak katıldı.

Kadıoğlu: Teklif ve temsil sahibi olmalıyız

Programın ev sahipliğini yapan Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, panelin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Dinin ve inancın toplum nezdindeki önemine değinen Müftü Kadıoğlu, “Müslümanlar olarak teklif ve temsil sahibi olmalıyız. İnanç, itikat ve iman bizde görünür olup teklife dönüşmeli. Bu dönüşüm de günlük hayatımızda temsil ile kendini göstermeli. Yani teklif temsil ile değer kazanır. Teklif sahibi olmak kolay değildir. Tarihte Müslümanların en büyük başarısı tevhit merkezli inancın, düşünceye dolayısıyla teklife dönüşmesi ile gerçekleşmiştir. Böylece inanç, itikadi bir ilke halinde kendini muhafaza etmiştir. Dolayısıyla İslam bütün dünyada insanlara teklif edilen ve karşılık bulan bir din olmuştur” ifadelerini kullandı. 

Din istismarının nedenleri ve çözümü ele alındı

Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Stratejik Planlama ve Yönetimi Geliştirme Daire Başkanı Hatice Kahyaoğlu, Türkiye’deki din istismarını anlatarak, FETÖ’nün yol açtığı hasarlara değindi. Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök, dünyada ve komşu ülkelerdeki din istismarlarını tahlil etti. Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt ise din istismarının önlenmesine ilişkin hazırlanan yol haritasını maddeler halinde sundu.