Yüzlerce sanatsever Sarıyer’de “Dostluğa Çağrı”da buluştu.


çydd..Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından düzenlenen “Dostluğa Çağrı-Müzik ve Şiir Dinletisi”nde, okudukları şiirlerle yüreklerde duygu fırtınaları estiren şair ve üniversite öğrencilerinin gösterdiği performans unutulmaz bir gece yaşanmasını sağladı.

Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ndeki dinletiye katılan ÇYDD Genel Başkanı Prof.Dr. Aysel Çelikel yaptığı konuşmada Türk eğitim sistemindeki çarpıklıklara dikkat çekip, kız öğrencilerin okuması için dernek olarak verdikleri mücadeleden söz etti. Prof. Dr. Çelikel, İmam Hatip’lerde okuyan öğrenci sayısının son yıllarda bir milyona ulaştığını da dikkat çekerek, ÇYDD’nin kuruluş amaçlarından birinin de gençlerin okumasına destek vermek olduğunu ifade etti.

Genel Başkan Prof. Dr. Çelikel’den teşekkür


çyddProf. Dr. Çelikel, müzik ve şiir dinletisini düzenleyen ÇYDD’nin ‘Kuş’ grubu şube yöneticileri, organizasyonun koordinatörlüğünü üstlenen Dr. Gül Tekalp, Sarıyer Şube Başkanı Gül Çağlayan ve Beyoğlu Şube Başkanı Oya Baysal’ın yanı sıra, dinletiye emek veren öğrenci, şair ve dernek üyeleri ile etkinliği destekleyen Sarıyer Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bizim için her öğrencimiz bir denizyıldızıdır ve onları kurtarıp, hayata kazandırmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Coşkun: ÇYDD’ye desteğimiz sürecek


Daha sonra müzik eşliğinde şiirlerini sunan şair, yorumcu ve ÇYDD üyesi öğrenciler, salonu dolduran sanatsever yüzlerce konuğa duygu dolu anlar yaşattı. Konuklar sahnede şiirlerini sunan şair ve yorumcu öğrencileri beğeniyle alkışladı.

Dinletiye katılanlar arasında bulunan Sarıyer Belediye Başkanvekili Hüseyin Coşkun ise dinleti bitiminde yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Şükrü Genç’in selamını iletip, “Başkanımız ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın kadın kahramanlarından Şerife Bacı’nın ölüm yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen anma törenine katılmak için Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde olduğundan etkinliğe gelemedi. Ancak hem burada hüseyin coşkunsöylenenler hem de “Şehit Şerife Bacı” gibi ulusal kahramanlarımızın ülkemiz için yaptığı fedakarlıklar aynı mesajı veriyor. Belediye olarak bu tür etkinliklere her zaman desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Geceye yoğun ilgi


ÇYDD’nin Dostluğa Çağrı Müzik ve Şiir Dinletesi’ne katılanlar arasında dernek yöneticileri, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri Fatik Eker, Aysin Günen, Sevim Yalınkılıç, Ali Görgülüer, eski Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber ile Sarıyerli siyasetçiler Hülya Güntaş, Dr. Cengiz Alp, ADD Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, Sarıyer Belediyesi Kültür Müdürü Filiz Coşkun, Sarıyerli yazar İbrahim Balcı, CHP Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Güveloğlu, Ayla Osmanoğlu Yiğit, CHP Kadın Kolları Başkanı Nihal Yeşilbaş, CHP Gençlik Kolu Başkanı Nihan Sabaz da yer aldı.

Şair ve yorumculardan üstün performans


Şiir dinletisinde yorumladığı şiirlerle her zamanki gibi beğeniyle alkışlanan Ramazan Gecenoğlu ile Gazeteci-Yazar-Şair Tuncay Dağlı,  Gazeteci-Şair İsmail Aydın, Şair-Yorumcu Hamit Demirhan Ve Nizam Üstündağ İle ÇYDD Üyesi Üniversite Öğrencileri Cansu Kılıç, Azat İncin, Büşra Demir, Ezgi Erterek, Ali Gündoğdu, Hilal Doğru, Seher Yüksel, Kaan Yiğit, Nida Kökbaş, Özge Boy, Betül Fındık ve Okan Hamdi Göktürk okudukları şiirlerle dinletide alkışlanan bir performans gösterdiler.