Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1985'te Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilen, mimarîsi ve tarihiyle Boğaziçi'nin en gösterişli malikânelerden biri olan Tarabya’daki Huber Köşkü'nün yerine, restorasyon çalışmaları devam  Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'nü kullanacak.

25701302 Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi ve Devlet Konukevi olarak kullanılacak tarihi Vahdettin Köşkü'nde çalışmalar sona yaklaştı. Dış cephesi sarıya boyanan köşkler ince işçiliklerin tamamlanmasıyla önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Son Osmanlı Padişahı Vahdettin'in tahta geçmeden önce yaşadığı Köşk, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihinde yabancı devlet adamlarını ağırlayan köşklerin ünlü şair Orhan Veli'nin "İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı" adlı şiirini yazdığı koru içinde olması bölgenin manevi değerini arttırıyor.

Tarabya’daki tarihi Huber Köşkü'nün nasıl kullanılacağı ise henüz netleşmedi. İlk kez 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından kullanılmaya başlanan Huber Köşkü'nü, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer, Abdullah Gül çalışma ofisi olarak kullanmışlardı.