23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında SAGEM’li öğrenciler tarafından (Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlamada büyüklere "Barış" mesajı verildi.


 

2Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun’un da katıldığı etkinlik, fuaye alanında sergilenen ve SAGEM’li öğrenciler tarafından hazırlanan "23 Nisan" temalı eserlerin gezilmesi ile başlandı. Salondaki program öncesinde yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’ne kayıtlı öğrenciler, hazırladıkları birbirinden güzel tiyatro, dans, oratoryo, illüzyon ve halk oyunu gösterileriyle salonu dolduran velilere gururlu ve coşkulu bir gün yaşattı.

Genç: Analar, çocukları için kaygılanmasın diye uğraş veriyoruz


“Bir anne için iki şey çok önemli; biri yavrusu, diğeri yuvası. Biz ikisi için de kaygılanmasınlar diye çalışıyoruz” diyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, SAGEM’lerin varoluş amacının Sarıyerli çocukların eğitimlerini desteklemek ve okulda daha iyi verim 635964190193919366almaları için motive etmek olduğunu söyledi. “Bizler ailelerin gelir düzeyine bakmayız, siyasi görüşüne aldırmayız, biz ailelerin nereli olduğuyla ilgilenmeyiz. Bizim için tek önemli şey çocuklarımızın eğitimidir” diyen Genç, SAGEM 23 Nisan Çocuk Şenliği Etkinlik Programında emeği geçen herkesi kutladı.

Çocuklardan Başkan Genç’e anlamlı hediye


Programın sonunda çöplerden elde ettikleri ürünlerle Türkiye haritası oluşturan SAGEM’li öğrenciler, hazırladıkları hediyeyi Başkan Genç’e hediye ettiler. Tüm etkinlik boyunca söylenen şarkılarda, seslendirilen türkülerde “Barış” diye haykıran çocuklar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı olan bu güzel bayramı 3coşkuyla kutladı.

Sarıyer Belediyesi’nden çocuklara çanta sürprizi


Gösterilerin ardından bütün çocuklara Sarıyer Belediyesi tarafından birer sırt çantası hediye edildi. Çantalarını alan çocuklar Başkan Genç ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.