CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı örnek oluşturacak bir projeye daha imza atarak Engelleri Aşma Komisyon’ nu kurdu.


CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı Engelliler Komisyonu kısa bir süre önce engelliler komisyonu olan adını, Engelleri Aşma Komisyonu olarak değiştirdi. Engelsiz Sarıyer ilkesini hayata geçirmek için her daim proje üreten ve uygulamaya koyan komisyon üyeleri, başarılı çalışmalara imza atıyorlar.

Engelli bireylere hamam hizmeti


1Engelli ailelerin en büyük sorunlarından biri daha çözüme kavuşuyor. Her Salı günü engelli bireylerin Sarıyer Belediyesi’nin tesislerinde, yanlarında birer yakınları ile kişisel temizliklerinin yapılmasına aracılık ediyor. Engelli birey ve bir yakını tesisteki hizmetten ücretsiz yararlanacak olup, hamam çıkışında erkek engelli bireylere berber hizmeti sunulacak.

Kaybolma sorunu tarih oluyor


Sıklıkla yaşanan sorunların bir diğeri olan engelli bireylerin kaybolması sorunu tarihe karışıyor. Engelleri Aşma Komisyonu, Sarıyer Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yapmış olduğu ortak çalışmada Sarıyer ilçesinde bulunan tüm engellileri kayıt altına alıp kaybolmaları halinde bulunmalarını kolaylaştıran ve kimliklerinin hızlı bir şekilde tespitini sağlayan parmak izi uygulamasını Sarıyer Emniyet Müdürlüğü’ nünde desteğiyle hizmete geçiriyor.

Gönüllü ordusu sosyal kaynak sağlıyor


Komisyon atölyelerinde gönüllüler tarafından gerçekleştirilen el emeği işleri kaynak oluyor ve kendi bütçelerini oluşturarak yeni projelerde bu kaynakları kullanıyor.

Komisyon lösemi hastalarını unutmadı


Komisyon üyelerinin ve gönüllü destekçi kadınların emeği ile yapılan 125 adet el işi şapka lösemili çocuklara teslim edildi. Toplam 59 engelli ailesinin ziyaretini gerçekleştirerek, sorun ve talepleri dinleyen ekip amaçlarının sorunun değil çözümün parçası olmak olduğunu dile getirdi.