CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı Sarıyerli engelliler ve ailelerine Dünya Hayvanlar Günü nedeniyle Darıca'daki Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı'nda gezi düzenledi. Geziye katılan güzel bir gün geçirdi.


sarıyer chpCHP Sarıyer İlçe Başkanlığı Engelliler Komisyonu tarafından organize edilen geziye çok sayıda engelli ve ailesi katıldı. CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’na ait engelli taşıma aracının da eşlik ettiği geziye, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz de ailesiyle birlikte katıldı.

Engellilerin sosyalleşmesi ve toplumsal yaşamda daha fazla yer alması amacıyla gerçekleştirilen bu tür gezilerin çok yarar sağladığını belirten İlçe Başkanı Mehmet Deniz, böyle gezi ve organizasyonlara desteklerinin sürekli olacağını ifade etti. Darıca Hayvanat Bahçesi’ni engellilerle birlikte gezen Mehmet Deniz, engellilerin heyecanına ortak oldu.

Gezi esnasında sadece televizyon ve gazetelerden gördükleri birçok hayvanı yakından görme fırsatı bulan engelliler ve aileleri hoş vakit geçirmenin mutluluğunu hissetti. Leopar, jaguar, Sibirya Kaplanı, orangutan, timsah ve diğer yabani hayvanları tel örgüler arkasından da olsa görme fırsatı bulan engelliler, keçi, at, deve, ceylan gibi hayvanları da yakından görüp sevdiler. Öğle yemeğini  hayvanat bahçesinin kafeteryasında yiyen engellilere, yemek sonrası CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve Engelliler Komisyonu üyelerince hediyeler verildi.

chp sarıyerHer yıl yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi konuk eden 200 bin metrekarelik alanda kurulu Darıca  Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı 3 bin cıvarındaki hayvanın yanısıra 500 çeşit bitkinin de bulunduğu dev bir botanik parkı bulunuyor.var