Sarıyer’in birçok bölgesinde uygulanmakta olan ve trafik ekiplerince çekilen araçlar özellikle Sarıyer Merkez Mahallesi’nde artmaya başlamasıyla esnaf veryansın etti.


Trafiği aksatmayan ve tehlike oluşturmayan birçok yerde çekilen araçlar, esnafa büyük darbe vurmaya devam ediyor. Esnaf, araç çekilmesi ve ceza işlemine tepki göstererek soruna çözüm bulunmasını istiyor. İş yerlerine gelen müşterilerin ve mal indirip bindirirken kendi araçlarının da çekildiğini ve ceza kesildiğini söyleyen Sarıyer esnafı, “İş yerlerimizi kapatma noktasına geldik” diyerek veryansın etti.

Bir gün içinde 3 ayrı ceza kesildi


IMG_116835 yıldır Sarıyer’de esnaflık yapan Mehmet Yayık, aynı gün içinde 3 kere ceza aldığını belirterek, “Yapılan bu yanlış uygulamalardan dolayı esnaf olarak kapanma noktasına geldik. Özellikle Sarıyer Merkez esnafına yönelik yapılan bu uygulamadan bütün esnaflar şikayetçi. Trafiği aksatmadığı halde, müşterilerin araçları çekilmesinden dolayı artık müşteri dükkanlarımıza uğramaz oldu. Ceza sadece müşteriye değil bizlere de kesiliyor. Mal indirme bindirme sırasında gelen trafik memurlarının keyfi uygulamasıyla hemen hemen her gün ceza alıyoruz” dedi.

Çekiciler keyfi muamele uyguluyor iddiası


Araçları çeken polislerin tavırlarını beğenmediğini söyleyen Yayık, “Burada keyfi muamele uygulanıyor. Polisler, keyfi olarak araçları hem çekiyor hem de ceza yazıyor. Nedenini sorduğumuzda da “”Benim görevim 15 dakikada bir araç çekmek” şeklinde cevap veriyor. Polislerin bu konuda biraz daha hassas davranmasını istiyoruz” diye konuştu.esnaf

Yetkililere çağrıda bulundu


Yetkili bütün kurumlara dilekçe yazmasına rağmen herhangi bir önlem alınmadığını söyleyen Yayık, “Bu keyfi uygulamanın bir an önce son bulmasını, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Özellikle Kaymakam Bey’den bu soruna el atmasını rica ediyoruz. Sarıyer’in esnafı olarak daha önce hiç böyle bir uygulamaya şahit olmadık. Müşteri  10 TL’lik bir şey almak için dükkana giriyor, iki dakika geçmeden 100 TL’lik ceza alıyor. Durum böyle olunca, esnaf iş yapamaz hale geldi. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bu sorunu bir an önce çözün” ifadelerini kullandı.