kart4CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Betül İstanbullu  “En büyük hayalim Sarıyer’i marka ilçe haline getirmektir” şeklinde attığı twiti ile büyük ilgi çekerken, yaşadığı şehrin binlerce kişi tarafından tanınıp bilinmesine de aracılık etti.

Belediye başkanlığı için iddialı bir şekilde ortaya çıkıp, “Sarıyer aşkına” diyerek kolları sıvayan Betül İstanbullu, sosyal medyanın halkla ilişkiler ve propaganda açısından önemini de bilen biri. Bu nedenle Sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla hem kendini hem de yaşadığı şehri anlatıp tanıtan İstanbullu en büyük hayalinin İstanbul’un en güzel ilçesi Sarıyer’i marka haline getirmek olduğunu söyledi. Attığı twiti dikkat çekip, retwet yapılarak internet ağında günün ilgi uyandıran isimlerinde biri haline gelen Betül İstanbullu sosyal medyada Trende Topic (TT) olarak da bilinen rekor sayıda okunmuş olma başarısını elde etti.

7058Trending Topic Nedir?

Twitter’da en çok konuşulan 10 başlık “TT” Listesi olarak adlandırılıyor. “Trending Topic”, yani herkesin yöneldiği ve aniden konuşmaya başladığı konuların otomatik bir algoritma ile belirlendiği bu liste her dakika değişebiliyor. Türkiye’de günde yaklaşık 100 konu ya da etiket bu listeye giriyor. Kimisi 1 dakika kimisi ise 24 saatten uzun süre bu listede yer tutuyor.

Bir konunun ya da ‘Hashtag’ yani etiketin kısa zamanda TT Listesi’ne girebilmesi için o konunun aniden ve çok sayıda kullanıcı tarafından konuşulması gerekiyor. Konunun listede uzun süre kalabilmesi ise bu konuyla ilgili tweet atılmasına ve etkileşimlerin sürmesine bağlı.