Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Şebinkarahisar Vakfının, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde düzenlediği Olağan Genel Kurulunda hemşehrileriyle bir araya geldi.

Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde düzenlenen Olağan Genel Kurulunda hemşehrileriyle buluştu. Şükrü Genç, burada yaptığı konuşmasında, “Hep söylediğim bir şey var, bağırmadan çağırmadan olmazsa olmazımız olan birlik beraberliği sağlayarak, eğitime mutlaka eğilmemiz lazım. Bunun ilk harç suyunun da iyi olması lazım” dedi.
BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Türkiye’nin, dünyanın en güzel ülkelerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Genç: “Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günleri aşabilmek için ele verip birlik ve beraberliği sağlamalıyız. Herkesin gözü bizim memleketimizde” dedi. Genç: “Eleştiri için söylemiyorum ama bir ilçede öğrenciler kendilerine bir hedef belirleyerek mesleklerine ulaşabilmek için bir bölüm seçiyorlar ve bu bölümler zaman içerisinde kapanıyorsa bu acı veren bir durumdur. İnşallah Şebinkarahisarlılar eğitime destek verirler” şeklinde konuştu.
“EĞİTİME EL ATMAMIZ LAZIM”

Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneğinin her yıl öğrencilere burs verdiğini ancak verilen bursun yeterli olmadığını belirten Başkan Genç, “Vakfımız, İşadamları Derneğimiz, ŞEBDER ve eğitime gönül veren insanlarımızla bu eğitim işine mutlaka el atmamız lazım. Şebinkarahisar Lisesi’nin geçmişine bir bakalım. Başarıları çok net ortadadır. Oradan mezun olanlar var aramızda. Şebinkarahisar’da profesörümüzün, hocalarımızın olmasının temelinde eğitim yapısının kaliteli olması vardır. Eğer biz bunları es geçmeye devam edersek, temel özelliğimiz olan eğitimle beraber üretkenliğimizi de zaman içerisinde kaybetmiş olacağız” ifadelerini kullandı.
FİNLANDİYA MODELİ

Başkan Genç, eğitimde Finlandiya örneğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Dünyanın en küçük ülkelerinden birisi olan Finlandiya yetiştirdiği bilim adamları ve eğitim durumu bakımından dünyada ilk sırada. Şimdi biz niye aynı durumda olmayalım? Çok bir şey istemiyorum. Kültür merkezi yapalım. Ama bize binaların büyüklüğü, şekli ve içeriğinden çok, yarın daha çok üretecek arkadaşlarımızın yetişeceği alanlar lazım. Şebinkarahisar'ın kalkınması, oradaki öğrencilerimize ve yetişecek neslimize bağlı. Bunun için gündem maddelerinin aciliyetini belirlerken biraz daha dikkatli olmamız lazım.”
“ORTADOĞU’DA MÜDAHİL OLUNMASI GEREKEN BİR YAPI VAR”

Derneklerden siyaseti uzak tutmak gerektiğinin altını çizen Genç, “Bunun sıkıntısı maalesef büyük. İnsanımızı siyasi görüşünden dolayı ayrıştırmak yerine, onları bir araya getirmenin şartlarını oluşturmalıyız” dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği Afrin Operasyonu ile ilgili konuşan Başkan Şükrü Genç, “Eğer önce vatan diyorsak, temel değerlerimiz diyorsak, düşüncesi ne olursa olsun insanların birbirinden ayrıştırılmaması lazım. Ortadoğu'da müdahil olunması gereken bir yapı var ve bu yapıyla mücadele ediliyor. Orada bulunan askerimizden, sağlıkçısına kadar herkesin görevlerini tamamlayarak sağ salim dönmelerini temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.