Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi Şeref Malkoç, ülkedeki farklı inanç gruplarının başındaki liderler ve vakıfların temsilcileriyle Sarıyer'de buluştu.


Malkoç, beraberinde kamu denetçileri ile 30 civarında inanç grubunun liderleri ve vakıf temsilcileriyle Sarıyer'deki Vilayet Evi'nde akşam yemeği yedi. Kurumun görevleri hakkında bilgi veren Malkoç, "Kamu Denetçiliği Kurumu aynı zamanda denetim kurumudur. Kamudaki faaliyetleri denetler" dedi. Terörle mücadele konusuna değinen Malkoç, 10-15 yılda önemli mesafeler alındığına dikkat çekti.

Sıkıntı ve İsteklerini İlettiler


Vakıflar anlamında da önemli mesafelerin alındığını kaydeden Malkoç, hürriyet ve hakların genişletilmesi için yol alındığının altını çizdi. Malkoç, insan hakları ve demokrasi alanında katedilen mesafeye de dikkat çekti. Afrin harekatı kapsamında ülkenin şehit ve gaziler verdiğini belirten Malkoç, içeride, dışarıda terörle olan mücadelede bunun yapılmasının zaruri olduğunu kaydetti. Programda, dini grupların liderlerin de söz aldı ve sıkıntılarını, isteklerini iletti.