İstinyelilerin yıllardır en büyük sorunu olan Balaban Deresi’nin İstanbul Büyükşehir ekipleri tarafından temizlenmesinden sonra, temiz akmaya başladı. Artık Balaban deresi pis koku yaymayacak.


Daha önce pis koku yaydığı için onlarca kez gündeme getirdiğimiz İstinye’deki Balaban Deresi, artık temiz akıyor. Özellikle yaz aylarında havaların ısınmasıyla başlayan koku insanları hem sağlık,  hem de görüntü kirliliği açısından oldukça rahatsız ediyordu. Yıllardır etrafa yaydığı pis kokuyla çevrede yaşayan vatandaşları isyan noktasına getiren dere, İstinye Mahalle Muhtarı Recep Alkan’ın çabalarıyla geçtiğimiz aylarda İBB ekipleri tarafından temizlendi. İlkbahar ayında artan yağmurlarla birlikte berrak akmaya başladı.

Defalarca gündeme getirdik


recep-alkan-Sarıyer Posta Gazetesi olarak defalarca gündeme getirdiğimiz Balaban Deresi haberi  kamuoyunda büyük destek almıştı. Gelen şikayetleri görmezden gelmeyen İstinye Mahalle Muhtarı Recep Alkan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı müracaatlar sonucu;  Yılda en az 3-4 sefer temizlenen dere, artık koku vermiyor. Bu sorunun çözüm bulması, mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Mahalle sakinleri, İstinye’nin hak ettiği değere yeni kavuştuğunu belirterek, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirttiler.

Muhtardan İBB’ye teşekkür


Görev başına geldiğinde dere kokusundan mahalleye girilmediğine dikkat çeken Alkan,“Göreve geldiğim ilk günden itibaren ilk işim Balaban Deresi’ni temizletmek oldu. Eskiden yılda bir kere temizliği yapılan dere, çabalarımız sonucu şimdi yılda en az 3-4 kere temizleniyor. Bu sayıyı daha da artırarak, pis kokunun son bulmasına çalışacağız. Bu çalışmada bizlere desteğini esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.