Sarıyer’in sevilen ve tanınan simalarından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Haluk Sonsuz, Ekim ayında yapılacak İstanbul Barosu seçimleri öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

 “Barolar en büyük ve özerk sivil toplum örgütüdür”

Av. Haluk Sonsuz, “Dünyanın 2. en büyük Barosu olan İstanbul Barosu’nun Yönetim Kurulu ve Barolar Birliği delegelerinin seçimi Ekim ayı içerisinde yapılacak. Bu seçimin önemi oldukça fazladır. Baroların, meslek birliği gibi gözükse de toplumu ve siyaseti yönlendiren bir yapısı vardır. Barolar Birliği Başkanı’nın konuşmasına kızdığı için Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın teamüllere aykırı şekilde Adli Yargı Dönemi başlama törenine iştirak etmemesi bunun en büyük göstergesidir” dedi.

 “Avukatlar Yargının bağımsız organıdır”

Sonsuz, “Son dönemde Yargıdaki tartışmalarda ve buna bağlı oluşan kaoslarda mevcut yönetim kendisinden beklenen değerlendirmeleri yapamamış, yeterli beyanlarda bulunmamıştır. Bu seçimler Barolar için milat olacaktır.  İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu hazırlayacağı liste ile bu seçimlere renk getirecek, Baro yönetiminin de daha çok Avukatlık mesleğinin sorunlarına eğilmesini sağlayacaktır” dedi.

Av. Haluk Sonsuz değerlendirmelerini şöyle sürdürdü. “Hangi görüşten olursa olsun Avukatlık yapan meslektaşımızı, adli yargı işleyişi içerisinde karşılaşacağı sorunlara ve hukuk dışı engellemelere karşı koruyacak ve yanında olacak ve ayrıca mesleki saygınlığı tekrar kazandıracak düzenlemeler ile mesleki onur ve haysiyetini en üst seviyeye getirecek yönetim sistemini oluşturacak şeffaf bir yönetimin seçilmesini arzu ediyorum. Bunu en iyi yansıtacak ve her avukatın sorununa değinebilecek kadronun ise İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’nda olduğuna inanıyorum.” Dedi ve ekledi “Yönetim seçimlerinde meslektaşlarımızın sahip oldukları görüşe göre değil de meslek sorunlarına en fazla eğilebilecek, hareketli, genç, aktif kadroya oy vermesini, seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”