Sarıyer Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte yarım asrı birlikte geçiren 14 çifti Sarıyer’in önemli restoranlarında misafir etti.


 

ismailSarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem de yemek yiyen çiftlere eşlik etti. Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Erdem şunları söyledi: “Bugün 14 Şubat "Sevgi Günü" biz Sarıyer Belediyesi olarak, Sevgililer Günü demiyoruz. Çünkü bu günlerde hem ülkemizin hem de dünyanın sevgiye çok ihtiyacı var. Sevgi her gün lazım bize, o yüzden biz de Şükrü Başkanımızın talimatıyla sembolik olarak Sarıyer’de yaşayan, 50 yıllı aşkın süredir aynı yastığa baş koyan 14 çiftimize çok küçük bir jest yaparak onları baş başa yemeğe çıkardık. Çiftlerimizde sağ olsunlar bizi kırmadılar, davetimizi kabul ettiler" dedi

Sarıyer’in asırlık çiftlerinden mutluluk tüyoları


çift

Geceye katılanların her biri en az 50 yılını birlikte geçirmiş çiftlerden oluştu. Bu çiftlerin ortak noktası ise uzun yıllar sorunsuz yürütmeyi başardıkları evlilikleri. Peki, nedir uzun soluklu bir evliliğin sırrı? cevabı asırlık çiftlerden aldık.

Asırlık Çiftler mutluluğun sırrını verdi


50 yıllık evli olan çiftlerden Gülten Altıner, evliliğin uzun süreli olmasının sırrının karşılıklı anlayış ve sevgiden geçtiğini söyledi ve ekledi: “Biz birbirimizi çok sevdik, yok günümüzde birbirimize destek olup hayatı paylaştık. Birde aşkımızın meyveleri çocuklarımız olunca birbirimize daha sıkı sarıldık. Bu da uzun süreli evliliğimizin temelini oluşturdu.”

Mutluluğun sırrı kadında


1934 Sarıyer doğumlu olan Dursun Ali Baran, sözlerine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e düzenlemiş olduğu bu anlamlı geceden dolayı teşekkür ederek başladı.çifler 53 yıldır eşi Melek Baran ile evliliklerini sürdüren Dursun Ali Baran’a uzun süre evli kalmalarının sırrını anlatırken eşini işaret etti. Baran, onun hamaratlığı, merhameti ve cömertliği sayesinde evliliğimiz ayakta kaldı diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer bir çift ise İbrahim ve Fatma Balcı çifti oldu. Onlara mutluluğun ve uzun soluklu evliliğin sırrını sorduğumuzda ise cevap diğerlerinden farklı olmadı. Uzun soluklu bir evliliğin yolu asırlık çiftlerimize göre karşılıklı sevgi ve saygıdan geçiyor.