Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER) kongresi gerçekleştirdi. Kongrede Ali Genç yeniden başkan seçildi. SASİDER 100 kişilik dev bir kadroyla çalışmalarına devam edecek.


 

sasiderSarıyer’in etkili sivil toplum kuruluşlarından Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER) olağan kongresini gerçekleştirdi. Yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren SASİDER’in kongresi coşkulu bir kongre geçirdi. Sarıyer Merkez’de bulunan dernek binasında gerçekleşen kongreye Sivaslılar büyük katılım gösterdi. Sunumunu Bilal Başpınar’ın yaptığı kongrede Divana Başkan olarak Dr. Metin Gür, üyeliğe ise Muhtar Turan Öztürk ve Hilmi Kılıç seçildi. Önce saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunup diğer gündem maddeleri tek tek oylandı. Geçmiş dönem hesapları ve denetim raporları ibra edilerek seçimlere geçildi.

100 kişilik dev bir çalışma ekibi


Seçimlerde üyelerin tamamının oyunu alan Ali Genç, 43 kişilik yönetim kurulu, 43 kişilik yedek yönetim kurulu, denetim ve danışma kurullarından oluşan ve yüzde 25'inin bayan olduğu 100 kişilik dev bir çalışma ekibi oluşturdu. Sarıyer siyasetinden neredeyse tüm partilerden isimlerin olduğu yönetim listesi ise büyük dikkat çekti. Birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı kongrede, Sarıyer’de yaşayan 60 bini seçmen toplamda 100 bin Sivaslının sorunlarına çözüm getirme konusunda daha etkin çalışma kararı alındı.

“Sivas’ın problemlerine çözüm yolu üretmeyi hedefleyen bir sivil toplum örgütüyüz”


Sarıyer Sivaslılar Derneği Başkanlığı'na yeniden seçilen Ali Genç, yapmış olduğu konuşmada, “Öncelikle bu kadar yoğun katılım sağlayan dernek üyelerine, bana ve yönetim kurulu üyelerime olan güvenlerine en içten teşekkürlerimi sunar, mevzubahis Sarıyer ve Sivas ise gerisi teferruattır” diyerek; “Bizler Sarıyer de ki Sivaslılar olarak hem Sarıyer’in hem de Sivas’ın problemlerine çözüm yolu üretmeyi hedefleyen bir sivil toplum örgütüyüz. Ayrıca derneğimiz hiçbir siyasi parti veya şahsın arka bahçesi olmadı ve de olmayacaktır” dedi.

Ali Genç: Sarıyer’deki tüm Sivaslılara ulaşacağız


Yeni dönemde yürüteceği çalışmalar ile ilgili ipuçları vererek, büyük tezahürat ve alkışlarla konuşmasına devam eden Başkan Ali Genç, “Yönetimi 43 kişiden oluşturmalarının yoğun talep karşısında ve de oluşturulacak komisyonlar için gerekli olduğunu” belirterek, “3 yıl boyunca Sarıyer’deki tüm Sivaslılara ulaşacağız ve bir çatı altında birlikte sorunlara çözüm arayacağız” dedi.