Restore edilmediği için yıkılmak üzere olan ahşap binalar, faciaya davetiye çıkarıyor. Sarıyer’in birçok mahallesinde metruk ya da bakımsız olan ahşap binalara hiçbir önlem alınmaması vatandaşları tedirgin ediyor.


ahşap evler tehlike saçıyorYüzlerce yıllık tescilli tarihi olan ahşap binalar, bürokratik engeller, nedeni bilinmeyen yangınlar ve doğa koşulları nedeniyle bir bir yok olurken, yıkılmaya yüz tutmuş ahşap evler de hiçbir önlem alınmamasından dolayı çevre için tehlike saçıyor. Sarıyer’in her yerinde metruk evin bulunduğu yolun hem yaya hem de araç trafiğine açık tutulması vatandaşları tedirgin ediyor. Her an çökecek gibi duran ahşap binalar nedeniyle can güvenliklerinin olmadıklarını ifade eden vatandaşlar, “Her gün bu sokaktan onlarca insan geçiyor. Birinin üzerine çöktükten sonra mı önlem alacaklar? Sokaktan onlarca insan ve araç geçiyor. Eğer bina bir insanın üstüne çökerse bunun sorunlusu kim olacak? Yetkilileri göreve çağırıyoruz” diyerek veryansın etti.

“Çocukların hayatı tehlikede”


Vatandaşlar, “Çocuklarımızı ne kadar uyarsak da çoğu zaman sallantıda olan bu eski evin önünde,  oyun oynarken buluyoruz ve çok korkuyoruz. Bizler için ve özellikle çocuklarımız için tehlikeli yıkılan ve yıkılmaya ramak kalan binalara önlem alınmasını gerekiyor” dedi.