Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sarıyer Şubesi, hükümetin şeker fabrikalarını özelleştirme kararına karşı ‘Şeker vatandır, satılamaz’ konulu bir imza kampanyası başlattı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenledikleri etkinlikte bir stant açan ADD üyeleri, tüm Sarıyerlileri şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı imza vermeye davet etti.

Serdaroğlu “Bu karar vatandaşlarımıza zarar verecek”

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği imza kampanyasında konuşan ADD Sarıyer Şubesi Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk döneminde kurulan ve Türk milletine ait olan şeker fabrikaları, AKP hükümeti tarafından özel şirketlere satılmak isteniyor. Sarıyerimizde şeker fabrikası olmadığından işçiler, şeker tarlaları olmadığı için çiftçiler, hayvancılık olmadığından besiciler, pancar üretimi olmadığı için taşıyıcılar zarar görmeyecek. Ancak bu kararın, ülkemizin farklı bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımıza zarar vereceğini unutmayalım” dedi.

“Nişasta bazlı şeker çocuklarımızı tehlikeye sokacak”

Nişasta bazlı şekerin halk sağlığını tehlikeye attığının altını çizen Serdaroğlu, “Hiçbir şey bizi etkilemiyorsa çocuklarımızı düşünelim. Evlatlarımız kanser olmasın. Nişasta bazlı şeker, bizleri ve ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı tehlikeye sokacaktır. Çocuklarımız şeker pancarından üretilen şekeri tüketsinler” ifadelerini kullandı. Büyük şair Nazım Hikmet’in kız çocuğu şiirini okuyarak sözlerine son veren Serdaroğlu, “Çocuklarımız öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler” dedi.

Haber: Ahmet Cirik