Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği “3. Sarıyer Edebiyat Günleri” Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda başladı. Edebiyat ve medya dünyasının ünlü isimleri ve usta kalemlerinin Sarıyer halkıyla buluşacağı 4 günlük program boğazda “Şiir Teknesi” ile başladı. 

Etkinlik süresi boyunca devam edecek olan “Şiir Teknesi”nin ilk konuğu Şair-Eleştirmen Küçük İskender ve Şair-Müzisyen Mehtap Meral oldu. Şairler, boğaz sularında seyir halindeyken edebiyatseverlere müzik eşliğinde şiir ziyafeti yaşattı. Birbirinden değerli şiirlerini boğaza karşı okuyan Küçük İskender, şiirin yaşamdaki öneminden bahsederek “Şiir okumak elzem bir şey değildir. Kitapla arkadaşlık kurmak çok önemlidir. Bu şansı edebiyatı ve şiiri tanımak için kendinize verin” dedi.

3-sariyer-edebiyat-gunleri-basladi_63547Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç şöyle konuştu; “Yaşamı her alanda paylaşmak istiyoruz. Edebiyat, sosyal yaşamın olmazsa olmazlarıdır. “Kitaplarım bana yetecek kadar büyük bir Krallıktır diyor, William Shakespeare,” Bizde Sarıyer Belediyesi olarak kısa sürede olsa sizlere bir Krallık sunmak istedik. Bugün Sarıyer’den bir yolculuk başlıyor. “Kitapla Yolculuk Günleri”  3 sene öncesinden başlatmaya çalıştığımız gibi, daha bir coşkulu daha bir katkılı, bana göre edebiyat günlerinin anlamı bu çünkü sizleri bir yolculuğa çıkarmak istedik. Yaşamın içinde biz belki farkında değiliz nelerin nasıl olduğunu, bir gün şiire, romana ve kitaba mutlaka ihtiyacımız olur, onun için şiiri bir şekilde okumaya çalışmak anlamak, romandaki hikayenin içine dalmak, hiç olmazsa bu kadar olumsuzlukların olduğu  bir dünyada bu hikayenin içine girmek ve belki orda ki insanlarla bir nebze de insanlara büyük faydası olacaktır” dedi.

Ece Temelkuran ile güzel bir söyleşi

IMG_0601Sarıyer Belediyesi 3. Edebiyat Günleri programı kapsamında Yazar Halil Genç’in sunumuyla gerçekleşen söyleşiye katılan Yazar Ece Temelkuran, örgütlenme ve aydınlanma konusundaki görüşlerini Sarıyerlilerle paylaştı. Gezi olaylarına değinen Temelkuran, toplumsal olayların tesadüfen meydana gelmediğini, haksızlık ve adaletsizliğin olduğu her yerde toplumsal başkaldırının kolaylıkla örgütlenebildiğini örneklerle sundu. Söyleşinin ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından kendisine bir teşekkür plaketi sunulan Temelkuran daha sonra kitaplarını imzalamak üzere kendisine ayrılan stantta okuyucularıyla buluştu.

Kahraman Tazeoğlu’na yoğun ilgi

IMG_0658Yazdığı ve okuduğu aşk şiirleriyle her kesimin sevgisini kazanan Şair Kahraman Tazeoğlu Sarıyerli sevenleriyle buluştu. Tazeoğlu, “Hayat ve Edebiyat” konulu esprili bir söyleşi gerçekleştirdikten sonra kitaplarını imzaladı. İlginin yoğunluğundan dolayı uzun kuyruklar oluştu.

 

 

Sarıyerli yazarlar Sarıyer’i anlattı

635472621703041965Renkli görüntülerin yaşandığı Edebiyat Günleri’nde söyleşilerin ardından sahnede yerlerini alan Sarıyerli yazarlar Sarıyer’i anlattı. Ercan Zor Moderatörlüğü’nde gerçekleştirilen panelde Araştırmacı Yazar-Aktivist Mehmet Cemal Beşkardeş, Yazar Cafer Hergünsel ve Araştırmacı Yazar İbrahim Balcı dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.

 

 

Birbirinden değerli şairlerin yer aldığı Edebiyat Günleri’nin 1. Günü Müzisyen Mehtap Meral’in verdiği muhteşem konserle son buldu.

635472676532245432IMG_0663IMG_0570 IMG_0673 IMG_0675 IMG_0677 IMG_0696