27 Şubat tarihinde, İTÜ Ayazağa Metro İstasyonu'nda yürüyen merdivenin aniden çalışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralanmıştı. Olayın güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıkmış ve büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğü anlaşılmıştı. Yaşanan olayın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada,  kazadan bir gün önce giriş bölümünde yer alan yürüyen merdivenin şaft rulmanlarının değişiminden dolayı  kapatıldığı kaydedildi.  Giriş ve çıkış bölümüne uyarı mahiyetinde bariyerler konulduğu vurgulandı. Ancak, kimliği tespit edilemeyen bir kişi tarafından bu bariyerlerin kaldırılıp kenara atıldığı belirtildi. 

"Merdivenin üzerindeki yük arttığı için..." 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ardından bazı yolcular kullanıma kapalı ve bakım halinde olan, çalışmayan merdiveni kullanmaya başlamış ve yine bu yolculardan bazıları, yürüyen merdivenin çalışmadığını ve çıkış kısmının kapalı olduğunu fark edip geri dönerek sabit merdiveni kullanmışlardır. Fakat bazı yolcular yürümeye devam etmiş ve merdivenin çıkışında bulunan bariyerin de yine kimliği henüz belirlenemeyen vatandaşlar tarafından kaldırılması sonucu merdiveni kullanmışlardır. Belirli bir sayıda vatandaşın merdivende birikmesi sonrası revizyondaki merdivenin üzerindeki yük arttığı için merdiveni sabit tutan bağlantı elemanları kopmuş ve merdiven basamakları kaymaya başlamıştır. Bu esnada bir yolcumuz kopan basamaklar arasındaki boşluğa düşmüştür."

"Yaralanan vatandaşın sağlık durumu takip ediliyor"

Açıklamada, kazada yaralanan vatandaşın sağlık durumunun takip edildiği de ifade edilerek, şu bilgiler verildi: "Kaza hakkında idari ve teknik tahkikat çalışmaları yapılmış ve süreç devam etmektedir. Revizyon işini yapan firma ile ilgili sözleşme, teknik tahkikat süresince askıya alınmış olup, firma işletme dahilinde herhangi bir çalışma yapmamaktadır."