Sarıyer Belediyesi ve MEF Üniversitesi ‘nin ev sahipliğinde 1. Kadın Girişimcilere Destek Zirvesi düzenlendi. MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde düzenlenen etkinliğe Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin (YAPDER) önderliğinde Daikin ve Hepsiburada.com da destek verdi. Ana teması ‘Ekonomide Kadın Eli’ olan zirvenin açılışı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin’in konuşmalarıyla yapıldı. Kadın Girişimciliğine Destek Zirvesi kapsamında, topluma rol model olmuş, ilham vermiş kadınlara teşvik için ödüller de verildi.

Şahin: Kadın emeğine ihtiyaç var

Programın açılış konuşmasını yapan MEF Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin, kadın girişimciliğinin desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Üniversitelerin akademik kadrolarında da daha çok kadın eğitimci görmek istediklerini belirten Şahin, başarılı bir toplumun kadın emeğine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Genç: Karar sürecinde kadınlar da olmalı

Sarıyer Belediyesi’nin kadınlar için yaptığı hizmetleri anlatan kısa video gösteriminin ardından konuşan Başkan Genç ise, kadının olmadığı bir yaşamda başarının da mümkün olmayacağını vurguladı. Başkan Genç, “Kadın olunca içinde bulunduğumuz yaşamın kalitesi de artıyor. Toplumda ‘Kadın yuvasını kursun, yavrusunu doğursun’ gibi bir anlayış var. Ama bu noktadan sonra soru işaretleri başlıyor, kadının üretme anlamında sürecin içinde bulunması gerekiyor. Biz birilerinin adına kararlar almayı çok severiz ama bunun temelini incelemeyiz. Kadınlar için karar alıp yapılmasını isteriz. Oysa karar sürecinde kadının da bulunması gerekir” dedi.