AASarıyer’in Uskumruköy Muhtarı Halil Özkaya’yı bugünlerde büyük bir üzüntü sarmış durumda. Çünkü köyüne okul yaptırmak için özenle muhafaza edip, sağa sola çarcur etmeden bir bütün olarak tuttuğu 5 trilyon civarındaki parayı iki ay sonra belediye kasasına aktarmak zorunda kalacak.

OKULUN PROJESİNİ ÇİZDİRDİ AMA YAPTIRAMADI

Eczacıbaşı grubu tarafından gerçekleştirilen Ormanda projesinden yol ihdası karşılığı alınan 4,5 trilyon TL’yi köye yeni bir ilk ve ortaokul yapılması için kullanmak isteyen Muhtar Halil Özkaya, bu düşüncesini gerçekleştirmek için de iki yıldan beri mücadele2veriyor. Faiziyle birlikte 5 trilyon lirayı bulan Köy Tüzel Kişiliği’ne ait parayı bankada tutarken, okul binasının yapımı için de girişimlerde bulunan Halil Özkaya’nın yolu Sarıyer Belediyesi’nde tıkandı. Okul projesini onaylatmak isteyen Özkaya, olumsuz cevap alınca şok oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay tarafından kendisine, “Okul alanı olarak gösterilen arazinin çevresindeki arsaları da almanız gerekir” dendiğini söyleyen Özkaya, “Bu düpedüz okul yapımını engellemektir. Okulun arazisi hazır, parası hazır, projesini de çizdirdim ama belediyeyi aşamadım. Bu nasıl hizmet anlayışıdır anlayamadım. Ben bu parayı hiçbir yere harcamadım, sadece okul yapımı için muhafaza ettim ama seçimden sonra kanunen belediye 5kasasına aktarmak zorundayım” dedi.

KÖYDE SADECE 3 DERSLİKLİ ESKİ BİR OKUL VAR

Köyündeki mevcut okulda 3 derslik olduğunu ve eğitim-öğretim açısından yetersiz kaldığını söyleyen Muhtar Halil Özkaya, 3. boğaz köprüsü bağlantı yolları ve Sarıyer girişinin de kendi köyünden geçtiğini belirtip, “Köyümüz yerel seçimden sonra resmen mahalle statüsüne kavuşacak. Giderek gelişen ve şehirleşen köyümüzde onlarca site ve villa var. Bunun için imar planında eğitim, sağlık ve sosyal donatılara ayrılmış alanlar bulunmakta. Ama param olduğu halde okul yaptırmadılar. Köyüm adına buna üzülüyorum” diye konuştu.