Anless otizm eğitimi gören öğrenciler sanat atölyesinde yaptıkları yeni yıl özel hediyelik eşyalarını satışa çıkardı. Reşitpaşa’daki okullarının hemen karşısında kurulan stantta 5-10 TL’ye kendi elleriyle yaptıkları yılbaşı süsleri, noel babalar ve çeşitli hediyelik eşyaları satan öğrenciler, aslında matematik ve para alışverişini öğreniyor…
 Zencefil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Anless Otizm Eğitim Bölümü öğrencileri Sanat Atölyesi’nde yaptıkları ürünleri kurdukları stantta Yılbaşı öncesi satışa çıkardılar. Yeni yıl hediyelerinden oluşan ürünleri satan otizmli öğrenciler, hem el sanatlarını geliştiriyor hem de alışveriş yapmayı öğreniyor.

YILBAŞI’NA ÖZEL HEDİYELİK ÜRÜNLER YAPTILAR

Reşitpaşa, Sezaibey Caddesi’nde açılan bir stant çevreden geçenlerin hemen dikkatini çekiyor. Otizmli öğrenciler kendi yaptıkları yılbaşı hediyelik eşyalarını bu stantta satıyor. Birbirinden ilginç hediyelerin bulunduğu stantta asıl amaç elbette para kazanmak değil! Öğrenciler, bir taraftan para kazandığını düşünürken, diğer taraftan müthiş bir şekilde eğitim görüyor.

MATEMATİK VE PARAYI ÖĞRENİYORLAR

Zencefil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Anless Özel Eğitim Uzmanı Özgü Ertul, öğrencilerimiz yaptıkları ürünleri satıp kendi bütçelerine katkıda bulunuyorlar gibi görünsede asıl amacımız alışverişi öğrenmeleri. Burada alışveriş yaparken matematik öğreniyorlar para alışverişini, rakamları öğrenerek hayata hazırlanıyorlar.”diye konuştu.

SİZDE ONLARI HAYATA HAZIRLAYABİLİRSİNİZ!

Sosyal programlarla farkındalık yaratan Anless eğitimlerinde öğrenciler atölye çalışmalarıyla da yeteneklerini geliştiriyor.  ‘Özel bireylerimiz hayata hazırlık yolunda yetiştirdikleri ürünleri satıyor-  (Bu çalışmayla para ve ölçü birimlerini öğreniyorlar) yazılı stantta yılbaşına özel süs, hediyelik eşya, minik noel babalar hazırlayan öğrenciler bunları 5-10 TL gibi küçük ücretlerle satıyor. Yılbaşı’na özel bir de kardan adam yapan otizmli öğrenciler, atölyedeki kardan adamı yeni yıl öncesinde stantın yanına koyacak! Yolunuz Reşitpaşa’ya düşerse, belki otizmli öğrencilerin eğitimine katkıda bulunabilirsiniz.

Bilgi ve sorularınız için

Tel:  0212 277 77 13

www.ozelzencefil.com / [email protected]

Haber/Abdulhamit Albez

http://www.sariyerposta.com/