1Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet ve özel ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim-öğretim gören öğrenciler okul temsilcilerini seçti.

Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin uygulamanın demokratik bir davranış olduğunu belirtip, “Bizim zamanımızda bunlar yoktu. Hocamızın sözü kanun niteliğindeydi. Geçen zamanda uzun bir yol katedildi” dedi.

Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’ndeki toplantı ‘Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi’ kapsamında yapıldı. Toplantının açılışı 2012-2013 eğitim- öğretim yılı Sarıyer İlçe Temsilcisi Özdemir Sabancı Lisesi öğrencisi Ege Eryazgan'ın konuşmasıyla gerçekleştirildi.

3MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÜLTEKİN: “BİZİM ZAMANIMIZDA BÖYLE UYGULAMALAR YOKTU”

Daha sonra konuşma yapması için davet edilen Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, “Bizim zamanımızda eğitimde bu kadar demokratik uygulamalar yoktu. Hocamızın sözü bizim için kanun niteliğindeydi. Dayak yesek bile sesimizi çıkaramazdık. Şimdi sizlere baktıkça ister istemez bir karşılaştırma yapıyor ve ne kadar uzun bir yol katedildiğini görüyorum. Eğitim ve öğretim kurumlarımızın geldiği nokta en büyük gurur kaynağımız” diyerek, eğitimde çağ atlandığını vurguladı. Gültekin konuşmasını, “Tüm aday öğrencilerimizin okullarını en iyi şekilde temsil edeceğinden eminim. Hepinize şimdiden kolaylıklar ve şans diliyorum” diyerek noktaladı.

Toplantıda ilçe temsilci adaylarına beşer dakika süreyle kendilerini tanıtmaları için konuşma hakkı verildi. 11 adayın bulunduğu seçimde 2öğrenciler, kendilerine verilen süre zarfında, okulda kendilerinin ve arkadaşlarının yaşadıkları sorunlardan ve seçildikleri takdirde yapmayı planladıkları projelerden söz ettiler. Yapılan seçim sonucu 2013-2014 eğitim- öğretim yılı Sarıyer Öğrenci Temsilcisi, Özel Enka Lisesi 12. sınıf öğrencisi Eren Doğuoğlu oldu. İlçe öğrenci temsilcisi yardımcılığına ise Özdemir Sabancı Lisesi öğrencisi Özgür Can Özüdoğru ve Mehmet Şam Ticaret ve Meslek Lisesi öğrencisi Salih Kılınç seçildi. (Hilal DİNÇER)