Türkiye genelinde 8. sınıflara yönelik düzenlenen Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş ve Merkezi Ortak Sınavları’na (TEOG) Sarıyer’de 4 bin öğrenci girdi.
TEOG'un ilk ayağı bugün yapıldı. Sarıyer'de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre 23-24 Kasım’da yapılacak sınavların ilk oturumuna 4 binin üzerinde öğrenci girdi.  Saat 09.00 da başlayan sınav saat 12.00’da sona erdi. Sınavın ilk oturumunda öğrencilere Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanında sorular soruldu. Yarın yapılacak ikinci oturumda ise Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri ve Yabancı Dil derslerinden sorular yer alacak.

TEOG kapsamında yapılan merkezi yazılılar yerleştirme puanının yüzde 70'ini etkiliyor. Geriye kalan yüzde 30'unu ise tüm yazılılar oluşturuyor. Sınavda alınan puanlar, hem karne notu olarak değerlendirilecek hem de liseye geçişte önemli rol oynayacak. TEOG sınav sonuçlarının Haziran ayında açıklanması bekleniyor.

Sınav, Türkiye genelinde 970 merkezdeki 18 bin 349 okulda, yurtdışında ise sekiz ülkede 16 merkezde 282 bin 512 öğrencinin katılımıyla yapıldı. 

TEOG ikinci dönem sınavları ise 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak.

24 KASIM’DA TEOG MESAİSİ

Bu arada bu yıl 24 Kasım Öğretenler Günü TEOG gölgesinde kutlanacak. Senede bir gün akıllara gelen öğretmenler yarın TEOG sınavı nedeniyle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü öğleden sonra kutlayacak. Saat 12.00’da sana erecek TEOG sınavında öğretmenlerin üçte biri görevli. Sarıyer’de bulunan 78 okuldan 48’inde sınav olacak. Okul idarecilerinin de büyük bölümü sınavda görevli.