Sarıyerli öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret etti.
Sivil Savunma Birimi, Sarıyerli öğrencilerin deprem eğitimi alması konusunda Rasathane’ye belirli periyotlarda ziyaretler gerçekleştiriyor.

rasathane1Deprem anındaki doğru davranış biçimini kavramak için yola çıkan miniklerin ilk durağı “Astronomi Bilimi” bölümü oldu. Gözlemevinde bulunan teleskop ile güneş lekeleri ve hareketlerini gözlemleyen öğrenciler, Türkiye’nin astronomi çalışmalarıyla ilgili de çeşitli bilgi aldı. İkinci istasyonda meteoroloji birimini ziyaret eden öğrenciler, Güneş’in özellikleri ve hava durumu ölçümlerinin nasıl yapıldığı konusunda ayrıntılı bilgi sahibi oldular.

ÖĞRENCİLERE UYGULAMALI EĞİTİM

Deprem kayıt odasının ardından 1999 Gölcük depremi sonrasında kurulan Afete Hazırlık Eğitim Bilimi bölümünde deprem eğitimi alan öğrenciler, depremin ne olduğu ve korunma yollarının neler olduğunu videolar izleyerek öğrendiler. Sarıyerli miniklerin ziyaret boyunca bekledikleri deprem simülasyon bölümünde ise heyecanlı dakikalar yaşandı! Minik öğrenciler, adeta gerçek bir depremi yaşayarak deprem anındaki doğru davranış biçimlerini test etme imkanı buldu.