Sarıyer Belediyesi Gündüz Bakımevleri'nde eğitim gören öğrenciler, ilk kez kep atmanın mutluluğunu yaşadı. Yıl boyunca hazırladıkları gösterileri sahneleyen miniklerin mezuniyet heyecanı görülmeye değerdi.

3-6 yaş grubu çocukların eğitimine katkı sağlamak, sağlıklı bireylerin yetişmesine yardımcı olmak amacıyla 5 şubeyle hizmet veren Sarıyer Belediyesi Gündüz Bakımevleri’nin yılsonu gösterisi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Yaklaşık 80 çocuğun kep attığı mezuniyet törenine; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, öğretmenler ve veliler katıldı. Yılsonu gösterisinde hazırladıkları birbirinden güzel gösterileri sahneleyen minikler günün sonunda kep atarak ilk kez mezuniyet sevincini yaşadı.

İlk mezuniyet heyecanı

Öğrenciler, sahneledikleri yılsonu gösterisiyle ailelerine unutamayacakları bir gün yaşattı. Farklı gruplar halinde sahneye çıkarak, çeşitli yörelerin halk oyunlarını sergileyen minikler, büyük alkış aldı. Öğrenciler, gösterilerin sonunda kep fırlatarak ilk kez mezuniyet sevincini yaşadı.

Genç: Bu işin özü sevgi

Programın açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,  Gündüz Bakımevleri’nde çocukların sosyal ve kültürel hayatla iç içe eğitildiğini belirterek, “Bizler elimizden geleni yapıyoruz. Bir belediyenin sadece yol yapmak, çöp toplamak gibi görevlerinin olmadığını imkânlarımız dâhilinde göstermeye çalışıyoruz. İnşallah bir gün Sarıyer’in 38 mahallesinde doğru eğitim alabilen, çevresindeki bağları sevgi ile kuran bireyler yetiştirmek istiyoruz. Bu işin özü sevgi. Biz bu yavruları bu noktada bırakmıyoruz, yine 7-14 yaş aralığında çocukların devam edebileceği Sarıyer Gençlik Eğitim Merkezlerimiz, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veren Sarıyer Akademi var. Buralarda sorumluluğumuz çok yüksek” dedi.

“Çocuklar bilimsel eğitim almalı”

Çocukların dünya ölçeğinde ve bilimsel eğitim almaları gerektiğinin altını çizen Başkan Genç, “Eğitim olmazsa olmaz. Bu çocuklar dünya ölçeğinde bilimsel eğitim almalılar. Bu sadece okullarda verilen eğitimle olmaz. Biz bunu sağladığımızda yani çocukların yaptıklarını yapmaya başladığımızda her şey daha güzel olacak. Biz bu eğitimi şimdiden çocuklara veriyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürümeliyiz bunun başka çaresi yok. Bir toplumu eğitimden koparıp, dünyadan koparıp, daracık bir çerçeveye kapatmak bizim dünyaya olan yolculuğumuzun önüne geçer. Buna kimsenin hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.