DSC_0148DSC_0086DSC_0115Tarabya Alparslan İlköğretim Okulu öğrencileri,  Geri Dönüşüm ve Doğaya Saygı Sergisi düzenledi. Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda düzenlenen sergiye ilgi oldukça yoğundu.

Alparslan İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencilerinin bir yıl içinde yaptıkları afiş, heykel ve kostümlerden oluşan serginin açılış konuşmasını Görsel Sanatlar öğretmeni Seval Banu Saraç yaptı. Saraç, “Çevre bilinci oluşturmak için yola çıktık. İlk olarak belediyeden geri dönüşüm kutularını alıp sınıflarımıza koyduk. Öğrencilerimizle birlikte atık fabrikasını gezdik. Sürdürülebilir bir hayat için bunun bilincine varmak istedik. Ve bunu çevremize yaymak için Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda eserlerimizi sergilemek istedik.” Diyerek sergide katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

Projeye destek veren rehber öğretmeni Sema Bulut eserleri sergileme amaçlarının hem öğrenciler için hem de çevre halkı için bir bilinç yaratmak istediklerini söyledi. Bulut, “Projemizi okulda başlattık. Okuldan sonra sokaklara taşımak istedik. Her atığın çöp olmadığını ve ayrıştırmanın önemli olduğu bilincini vurgulamak hedefindeyiz.” dedi.

Öğrenciler, “her atık çöp değildir” diyerek tempolu bir şekilde alkış tuttular. Sergiye yoğun ilgi devam etmekte.