Sarıyer’de hizmet veren Limatude Müzik Atölyesi, gelirinin Tohum Otizm Vakfı yararına kullanılacağı yılsonu müzik dinletisi Zekeriyaköy Spor Okulları’nın ZK kantininde gerçekleştirildi.

Birbirinden yetenekli, gelecek vaat eden minik müzisyenler hünerlerini sergiledi. Çok sayıda velinin katıldığı etkinlikte eğlenceli anlar yaşandı. Animasyon gösterileriyle renklenen müzik dinletisinde aileler, çocuklarının sergilediği performansa hayran kaldı. Müzik Atölyesi 2 yıllık eğitim serüveni sonunda ilk yılsonu müzik dinletisini öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleşti. 4 ile 50 yaş aralığında öğrencisi olan Limatude Müzik Atölyesi, müzik okullarına öğrenci yetiştirmenin yanında, hobi olarak ilgilenen müzik severlere de eğitim veriliyor.

 “Profesyonel müzik eğitimi alınmalı”

Müziğe yatkın kişilerin mutlaka eğitim almaları gerektiğini ifade eden Limatude Müzik Atölyesi’nin ortağı ve aynı zamanda müzik eğitmeni olan Tuğçe Yıldırım, “Kiminin sesi güzeldir, kimi ise müzik aletlerine meraklıdır. İster sesiniz güzel olsun isterse müzik aletlerine merak salın, mutlaka bir bilenden bu işin eğitimi almalısınız. Çünkü müzik ciddi bir iştir” dedi.

“Bireye göre metot geliştiriyoruz”

Yaş ve eğitim seviyesi göz önünde bulundurularak öğrencilere özel eğitim metotları uyguladıklarını ifade eden Yıldırım, “İyi bir eğitim ve donanım sahibi olmanız lazım. Bu yüzden, eğitimlerimizi çok ciddi yaparız. Bireysel eğitimler veriyoruz. Buna göre de metodumuzu geliştiriyoruz” diye konuştu.

“Müziğin kişisel gelişime büyük katkısı var”

Müzik ruhun gıdasıdır sözüne atıfta bulunan Limatude Müzik Atölyesi’nin ortaklarından Çağla Deniz Yıldız, “Kursumuza gelen içine kapanık, sosyal çevresiyle yeterince iletişim kuramayan çocuklarda müzik ile birlikte inanılmaz bir değişim geçirdiler. Müziğin çocukların kişisel gelişimine katkı sunmasının yanı sıra, çocukları sosyal sorunlara karşı da duyarlı hale getirmesini sağlıyor” diye konuştu.

Maden Mahallesi Adile Sokak 3/5 Sarıyer/İstanbul

Gsm:0545 775 05 55- 0545 765 05 55

limatudemü[email protected]