ESarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ‘1 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle yaptığı konuşmada engelliler için binicilik merkezi kurulacağı müjdesini verdi.

Engelliler Günü Şehit Üsteğmen Ali Büyükdicle Özel Eğitim Okulu ve İş Uygulama Merkezi tarafından İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Törene Kaymakam Ömer Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, okula ekonomik destek sağlayan Hüseyin Cevahir, Tuncay Artun İlköğretim Okulu, Cevat Koçak Ticaret Lisesi ve Ali Akkanat Anadolu Lisesi öğrencilerinin yanı sıra engelli öğrencilerin velileriyle yakınları katıldı.

CEngelli öğrencilerin çeşitli gösteriler yaptığı kutlama programının açılışında bir konuşma yapan Kaymakam Ömer Karaman, Sarıyer’de engelli öğrenciler için kurulması planlanan binicilik merkezinin müjdesini verdi ve merkezin yakın bir zamanda yaşama geçileceğini ifade etti. Karaman, “Kafamızdaki engelleri kaldırarak bu çocuklarımızı eğitimle hayata kazandırmamız gerekiyor. Şehit Üsteğmen Ali Büyükdicle Özel Eğitim Okulu da engelli çocukların toplumdan ayrılan değil, toplumla kaynaşan bireyler olarak yetişmesi yolunda büyük adımlar atmaktadır” dedi.



Kutlama programında engelli öğrencilerden Serkan Yıldız yaptığı darbuka şovuyla alkış aldı. Ardından gerçekleştirilen semazen gösterisi, hip-hop dansı ve konser davetlilerin ve engelli öğrencilerin keyifli saatler geçirmesini sağladı.