Yıllardır bilişim sektöründe çalışan; Microsoft, Autodesk, Apple, Google gibi kurumların uluslararası sertifikalarına sahip Bilge Adam profesyonelleri, bu birikimlerini Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi öğrencilerine aktarmak için kolları sıvadı. Bu çerçevede sunulan Algoritma, Kodlama, Robotik, 3D Tasarım, 3D Printing eğitimleri, Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi öğrencileri için farklı yaş grubu ve seviyelere göre oluşturulmuş sınıflarda başladı.

Birebir uygulamalı eğitim

Öğrenciler, gerçek hayatta kullanılan yazılımların gençlerin öğrenebileceği şekilde aktarılması üzerine tasarlanmış olan bu modelle teorik değil, birebir uygulamalı eğitim alma imkanı buluyorlar. Herkesin somut bir ürün geliştirmesiyle tamamlanacak olan eğitime öğrenciler büyük bir ilgi gösteriyor.

MTA sertifikası veriliyor

Geçtiğimiz yılın ekim ayında başlayan program, 30 hafta 90 saat esasıyla devam ediyor. Öğrenciler, tamamladıkları her seviyenin sonunda Bilge Akademi katılım sertifikası alıyor. 2 yıllık programı tamamlayan mezunlar, sınavı geçmeleri halinde Microsoft'un uluslararası geçerlilikteki MTA sertifikasını alma imkanı elde edecekler.

“Alanlarında fark yaratacaklar”

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi Müdürü Selçuk Erdem, “Öğrencilerimizin sadece teknoloji tüketen değil, teknoloji üretebilen bireyler olmalarını, hızla değişen dünyadaki yaşamlarının vazgeçilmez bir parçası olacak bilgileri bu eğitim süreçleri ile kazanmalarını amaçlıyoruz. Kodlama eğitimi, analitik düşünme ve problem çözme becerilerinin gelişmesinde oldukça etkili bir branş olduğu için; öğrencilerimiz gelecekte hangi mesleği seçerlerse seçsinler, teknolojiye hakim olacaklar. Bu sebeple de alanlarında fark yaratacaklar. Verdiği kazanımlarla son derece önemli olan bu eğitimlere, öğrencilerimizin yoğun katılım göstermesinden memnuniyet duyuyorum. Bu ilginin gelecek yıllarda artarak devam etmesini diliyorum” diye konuştu.