İstanbul’un en köklü sürücü kurslarından biri olan VYZ Sürücü Kursu’nun sahibi İbrahim Serter, ehliyet kursları ve ehliyet alma koşullarıyla ilgili Sarıyer Posta Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

25 yıllık tecrübesiyle İstanbul’un en köklü sürücü kurslarından biri olan VYZ Sürücü Kursu’nun sahibi İbrahim Serter ve VYZ Sürücü Kursu bünyesinde Sarıyer’de hizmet veren Sarıyer Sürücü Kursu’nun sahibi Çoşkun Serter, Sarıyer Posta Gazetesi’ni ziyaret etti. Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivaoğlu’nun sorularını yanıtlayan İbrahim Serter, sürücü kursları ve sürücü belgesi alma şartlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sarıyer’de yeni faaliyete geçtiklerini dile getiren Serter, “Sarıyer hep bizim hedefimizde olan bir yerdi. Kısa sürede gördük ki burada böyle bir kursa ihtiyaç varmış. Çünkü bizim farkımız tecrübemiz. Bu işte çok köklüyüz. Yılların getirdiği tecrübeye sahibiz. Sürücü kursu alanında her şey para demek değildir. Biz işimizi sorumluluk bilinci ile yapıyoruz” diye konuştu.
“EĞİTİM ALANI ÖĞRENCİNİN HEYECANINA GÖRE BELİRLENMELİ”

Hiçbir deneyimi olmayan bir öğrencinin trafikte ders almasına sıcak bakmadığını belirten Serter: “Kanun trafikte eğitim diyor. Ancak öğrenci önce kapalı alanda ders almalı. Eğitim alanı, öğrencinin heyecanına göre belirlenmeli” dedi. Kurslarda yaşanan en büyük sorunların yönetmelik değişikliğinden kaynaklandığını kaydeden İbrahim Serter: “MEB, üç kağıtçıları engellemek için sürekli yönetmelik değiştiriyor. Bu hem iyi hem kötü anlamda gerçekleşiyor. Kurunun yanında yaş da yanıyor ve işini iyi yapanlar zorlanıyor” şeklinde konuştu.
“TRAFİK EĞİTİMİ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE VERİLMELİ”

İlkokul mezunlarına sürücü belgesi verilmemesine ilişkin uygulamaya konmak istenen karara katılmadığını ifade eden VYZ Sürücü Kursu sahibi İbrahim Serter, şöyle devam etti: “Bu insanların ne suçu var? Zamanında okuyamamışlar. Şimdi ehliyet almak istiyorlar. Kazaları bir tek ilkokul mezunları değil; lise, üniversite mezunları da yapıyor. Burada devletin ciddi bir sınav yapması gerekiyor. Dikkat edilmesi gereken husus diploma durumu değil, trafik eğitiminin sağlıklı bir şekilde verilmesidir.”

 



Şehit Mithat Yılmaz Cad. Sarı Hüseyin Sk. No:4 Sarıyer
0212 278 60 60 - 0553 753 60 40