AAAVehbi Koç Vakfı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ne bağlı uygulama oteli olarak hizmet vermesi planlanan ve bu amaçla yeniden düzenlenmesi beklenen eski öğretmenevinin tadilatı gecikince dört odası dersliğe dönüştürüldü.

180’i turizm ve otelcilik, 470’i ise düz lisede okuyan 650 öğrencili okulun tam gün eğitim-öğretim vermesi için eski öğretmenevin de derslik olarak kullanılmasından başka çözüm bulunamadığı ifade edildi.

Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi öğrencilerinin hem teorik hem de pratik bilgi ve beceriyi elde etmeleri için okuldaki gerekli dönüşüm de tamamlanmaya çalışıldığı, bu doğrultuda fen bilgisi laboratuarının da mutfak atölyesi haline getirildiği belirtildi.

DİKİ YIL SONRA NORMAL LİSE ÖĞRENCİSİ KALMAYACAK

Okul yöneticileri Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nde şu anda meslek öğretmeni konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ifade ettiler. Okulda öğrenim gören normal lise öğrencilerinin tamamının iki yıl sonra mezun olacağı, bu süre içinde de uygulama otelinin hizmete girmesinin beklendiği bildirildi.

Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nin olmazsa olmazlarından olan uygulama otelinin bir an önce hizmete girmesi için çaba harcayan okul yöneticileri ise Milli Eğitim, İl Özel İdaresi ve okula adını veren Koç Vakfı ile temaslarını sürdürüyor.

CBu arada 1844’te yapılan binanın oldukça yıpranmış olduğu, 130 yıllık yarı betonarme binaya 2006’da güçlendirme yapılırken terasına beton döküldüğü için de dengesinin bozulduğu ve sağlıklı bir yenileme çalışmasına tabi tutulması gerektiği belirtiliyor.