1Sarıyer’deki yerel basını ödev konusu yapan üniversitelilere gazetecilik konusundaki düşüncelerini aktaran Sarıyer Posta Haber Müdürü Tuncay Dağlı, “Hedefinizde zengin olmak, büyük paralar kazanmak varsa, gerçek ve toplum yararına gazetecilik yaparak buna ulaşamazsınız. Bu meslek kişisel menfaatleri değil, kamu yararını düşünerek yapılmalıdır” dedi.

Sarıyer’deki yerel basını mercek altına alan İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri Sibel Elveren ve Gülşah Uğur  diğer gazetelerle birlikte Sarıyer Posta’ya da konuk oldu.

‘Yerel gazetecilik nedir?’, ‘Yerel gazeteciliğin etik ilkeleri ve sorunları’ gibi konularda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Tuncay Dağlı, gazetecilik mesleğinin ülkemizdeki durumu ve gazetecilerin sorunlarıyla ilgili bilgi verdi.

“Hedefinizde zengin olmak, büyük paralar kazanmak varsa, gerçek ve toplum yararına gazetecilik yaparak bunu elde edemezsiniz. Gazeteci olmak için hayatınızdan, vaktinizden, ailenizden ve birçok şeyden ödün vermeniz gerekir. Gazeteci, saygın, güvenilir, özverili ve öncelikle toplum menfaatini düşünen bir kişi olmalıdır” diyerek gazeteciliğe bakış açısını anlattı.

Tuncay Dağlı kendisine yöneltilen, “Mesleğinizin size katkıları oldu mu? Bu meslekte piştiğinize inanıyor musunuz?” sorusunu ise “Gazetecilikteki 30. yılımdayım. Bu meslekte oldukça bilgi birikimim oldu. Ama hayatta öğrenilecek ve yapacak çok şey var. Ben de gücüm yettiğince, ilkelerimden sapmadan gazeteciliği devam ettirmeyi düşünüyorum. Sizlere önerim ise eğer ileride gazetecilik yapmak isterseniz önce kendinize, 'Ben ne istiyorum. Hedefim ne?' diye sorun ve ona göre bu mesleğe adım atın” şeklinde yanıtladı.

Yerel gazetecilik kapsamında yapılan sohbet sonrası Tuncay Dağlı öğrencilere imzalı kitaplarını da hediye etti.