Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı başında hayata geçirilen ‘Ders Arası Dil Molası (DADM)’ projesi Bağlar Mevkiindeki İBB Kültür Merkezi’nde tanıtıldı. Büyük ilgi gören projenin tanıtım toplantısına Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsan Bilgiç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, İlçe Sağlık Müdürü Nilüfer Ataoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Gürel, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tahmaz: 400 öğrenci faydalandı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Ders Arası Dil Molası projesinin hayata geçirilme süreci, videolar ve sorumlu öğretmenlerin konuşmalarıyla anlatıldı. Programda bir konuşma yapan Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, “İçinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılının başında ilk adımları atılan proje kapsamında Sarıyer’de 7 devlet okulu ve 6 özel okulun eşleştirildi. Ortaklaşa yürütülen çalışmalardan yaklaşık 400 öğrenci faydalandı” dedi.

Özel alanlarda uygulamalı eğitim

Proje için okullarda özel alanlar oluşturulduğuna dikkat çeken Tahmaz, “Özellikle devlet okullarında proje için özel olarak tasarlanmış tematik köşeler, oyun bulmaca masaları ve okuma alanları ile donatılmış kafeler kuruldu. Öğrenciler hafta içi seçilen günlerdeki ders dışı zamanlarda burada İngilizce eğitim aldı. Proje, özel okullardan gelen ana dili İngilizce olan öğretmenler ve Boğaziçi Üniversitesi’nden gelen İngilizce öğretmeni adaylarının rehberliğinde başarılı bir şekilde devam etti. Ayrıca İngilizce öğretmen adayı üniversite öğrencileri de uygulama dolayısıyla deneyim kazanma fırsatı elde etti” ifadelerini kullandı.

Proje genişleyerek devam edecek

Ders Arası Dil Molası projesini sürdürmek istediklerini kaydeden Tahmaz, sözlerine şöyle son verdi: “Ülkemizde yabancı dil eğitimi ilkokul sıralarında başlamasına rağmen mevcut müfredatımızın ek uygulamalara ihtiyaç duyduğu bir gerçektir. İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak bu alanda bir yol açmayı ve önümüzdeki yıllarda daha büyük ölçekte uygulamalara imza atmayı hedefliyoruz.”

Haber: Ahmet CİRİK