Türk Pediatri Kurumu ve Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu işbirliğiyle, okulda eğitim gören öğrenci ve velilere ‘Çocuklar Sağlıklı Beslensin’ konulu konferans verildi.

Maslak Fatih Ormanı’nda bulunan Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu, önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı. Türk Pediatri Kurumu tarafından Türkiye genelinde sürdürülen “Çocuklar Sağlıklı Beslensin Projesi” kapsamında okulda eğitim gören öğrenci ve veliler, çocuk ve ergen beslenmesi konusunda bilgilendirildi. Çocuk Gastroentoloji ve Beslenme Bilim Dalı Uzmanı Ömer Faruk Beşer ve Çocuk ve Nöroloji Uzmanı Dr. Serhat Güler, slayt eşliğinde yaptıkları sunumlarla anne-babalara önemli uyarılarda bulundu.
GÜLER: BU PROJE BİR BASAMAK

Gazetemize açıklamalarda bulunan Çocuk ve Nöroloji Uzmanı Dr. Serhat Güler, aileleri bilinçlendirmek ve çocukların doğru beslenmesi için projeyi bir basamak olarak gördüklerini söyledi. Güler, “Amacımız çocukların ve ailelerin uygun beslenmesini sağlamak. Bu konuyla ilgili oluşan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak adına konferanslar düzenliyoruz” dedi.
BEŞER: YANLIŞ YÖNLENDİRME ÇOK FAZLA

Çocuk Gastroentoloji ve Beslenme Bilim Dalı Uzmanı Ömer Faruk Beşer ise, “Anne-babalar, çocuk ve ergen beslenmesi konusunda çok bilinçli değiller. Sosyal ve görsel medyada bu konuda yanlış yönlendirme ve kafa karışıklığı çok fazla. Bizler A’dan Z’ye beslenmeyle ilgili tüm konularda kılavuzluk etmeye çalışıyoruz. Tek amacımız, beslenme konusunda doğru bilgiyi anne-baba ve çocuklara ulaştırabilmek” ifadelerini kullandı.