Sarıyer Okul Sporları koordinasyon toplantısı yapıldı. Yaşar Kemal Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda bu yıl Okul Sporları’nda sezonun adına 15 Temmuz’un kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’in adı verildi.
Sarıyer Okul Sporları koordinasyon toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıda 2015-2016 sezonun adının Sarıyer Okul Sporları Ömer Halisdemir Sezonu olarak değiştirildiği belirtildi. Sarıyer Okul Sporları’nda İstanbul genelinde ikinci sırada yer alırken, bölgesinde ilk sırada yer aldı.

spor-okulari1Toplantıya Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Şükrü Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Namık Şişman, İstanbul İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Koç Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Ramazan Kalaycıoğlu, Sarıyer Belediyesi Voleybol Takımı Antrenörü Gökhan Edman, Enka Spor Külübü ve Atletizm Milli Takım Antrenörü Cahit Yüksel, Sarıyer’de görev yapan beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

“AMACIMIZ GENÇLERİMİZİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAK”

Okul Sporları Koordinasyon Toplantısı geçen yıl Sarıyer’de gerçekleştirilen faaliyetlerin slayt sunumu ile başladı. Sarıyer Okul Sporları açılış ve bilgilendirme toplantısında ilk konuşmayı İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Namık Şişman yaptı. Şişman, Okul Sporları’nın eğitim döneminde Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte belediyenin de desteği ile okullarda spor faaliyetlerini kapsadığını kaydetti. Şişman, “Amacımız gençlere hizmet etmek ve spor faaliyetlerinde bulunmaktır. Gençlerimizi daha küçük yaşlarda spora alıştırarak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak topluma faydalı gençler yetiştirmektir. Tabii burada kurumlar arası uyum çok önemli. Gururla söylüyorum ki Sarıyerimiz de bu uyum var.”dedi.

“BU DURUM BİZİ İSTANBUL’DA BİRİNCİ DURUMA GETİRDİ”

spor-okullari6Şişman daha sonra okul spor faaliyetleri hakkında kısa bilgi verdikten sonra okul sporlarında Sarıyer’de yapılan çalışmaları anlattı. Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yürüttüklerini de kaydeden Şişman, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sarıyer Belediyesi’ne de hem Başkan Şükrü Genç hem de Belediye Spor Müdürü Sibel Akı Helvacıoğlu’na desteklerinden ötürü teşekkür etti. Şişman ayrıca Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin’in de okul sporları etkinliklerine büyük bir destek verdiğini kaydetti. Şişman son olarak Okul Sporları Koordinasyonu İstinye Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Faruk Çetin Çıngıloğlu’na teşekkür etti. Şişman, “Kurumlar arası uyum, verilen bu destekler bizi İstanbul’da birinci durumuna getirdi.”dedi.

spor-okullari3BÖLGESİNDE SARIYER İLK SIRADA

Daha sonra Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz bir konuşma yaptı. Tahmaz  beden eğitimi öğretmenlerine seslenerek, okullarda öğrencilere yönelik faaliyetlerin artırılmasını istedi.

Tahmaz’ın ardından İstanbul İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Lokman Arıcıoğlu kürsüye geldi. Arıcıoğlu, İstanbul’un iki bölgeye ayrıldığını belirterek, okul sporlarında Sarıyer’in il genelinde ikinci bölgesinde de birinci olduğunu belirtti. İstatistiki bilgiler veren Arıcoğlu, ilk genelindeki son iki yılın bilgilerini aktardı. Bu bilgilere göre Sarıyer, 2014-2015 sezonuna göre 2015-2016 sezonunda yüzde 30 oranında okul sporlarında artış kaydettiği ortaya çıktı. Sarıyer’de öğrenci sayısına göre Sarıyer’de okul öğrencilerinde lisanslı öğrenci sayısı yüzde 9 oranında olduğunu belirten Arıcıoğlu, sporcu ve oyuncu sayılarının lisanslama oranına göre son yıl 51 bin öğrencinin yüzde 13’ünün okul sporlarına katıldığını açıkladı.

SPORU YAŞAM BİÇİMİ KABUL EDİYORUZ

spor-okullari5Ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç bir konuşma yaptı. Genç, “Sporu yaşam biçimi haline getirmeliyiz. Biz belediye olarak sporu bir yaşam biçimi olarak kabul ediyoruz. Okullarda ilkokullara kadar yaygınlaştırmalıyız. Velileri de bu işin içine katmalıyız. Biz böyle yapıyoruz. ”dedi.

KOORDİNASYONSUZLUKTAN ÇOK ÇEKTİK

Toplantıda son konuşmayı Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin yaptı. Bilgin, “Geçtiğimiz yıllarda birimler arası koordinasyonsuzluktan çok çektik. Daha önce çalıştığımız bir yerde bir spor müdürümüz var. Spor salonunu öğrencilere açmıyor. Salon kullanım dolayısıyla eskir, bozulur, yıpranır diye maalesef öğrencilerimize açmazdı. Sonuçta o müdür arkadaşımızı değiştirmek durumunda kaldık. Veya milli eğitimizin ihtiyaç duyduğu salonlar var paylaşmıyor. Veya belediyelerimiz imkan sağlamaz, imkanlarını paylaşmaz. Bunların sıkıntılarını başka yerlerde yaşadık. Ancak Sarıyer’e geldiğimiz zaman birimler arası koordinasyon tam olarak sağlandı. Zaten merkezi idareye bağlı birimler arası bir uyumsuzluk mümkün değil. Şu anda milli eğitim müdürlüğümüzle gençlik spor müdürlüğümüz muazzam uyum içinde. Büyükşehir Belediyemiz bize destek veriyor. Sarıyer Belediyemiz her konuda bizlere yardımcı. Maddi ve manevi, araç gereç ve benzeri destek alıyoruz. Bunun yanında tesis konusunda hiçbir sıkıntımız yok. ”diye konuştu.

Program konuşmaların ardından beden eğitimi öğretmenlerinin de katılımıyla Sarıyer Okul Sporları Ömer Halisdemir Sezonu’nda yapılacak okul sporu etkinlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.