Dershanelerin özel okula dönüşmesi ile ilgili tartışmalar devam ederken, konuyla ilgili Sarıyer Eğitim, Aile ve Danışmanlık gazetemize önemli açıklamalar yaptı.


Dershanelerin dönüşümü, öğrencilerin eğitimi, danışmanlık hizmeti, özel kursların önemi ve neler yapılması gerektiği gibi sorularımıza cevap veren Eğitim Danışmanı Sedat Şahin, öğrenci ve velilerin yapması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Dershane var mı? yok mu?


MEB’in 14 Mart 2014’te dershanelerin eğitim vermesini çıkardığı yasayla yasaklamış ve özel okula dönüşmesini istemişti. Ancak Anayasa Mahkemesi dershane yasasını iptal etmesiyle dershanelerin önünü açmıştı. Geçtiğimiz hafta dershaneler yıllık çalışma planlarını ilçe milli eğitime aracılığıyla valiliğe onaylatarak eğitime başlamak istedi. dershane tartışmasıAncak yıllık planlar dershaneler kaldırılıyor diye onaylanmadan iade edildi. Anayasa mahkemesinin kararına rağmen Bakanlık hafta sonu kurslarının dershane yerine “Özel Eğitim Kursu” olarak hizmet vermesini istiyor. Ayrıca Bakanlık “Özel Eğitim Kursları’nda”  öğrencilere 3 ders alma sınırı getirirken sınıf kontenjanlarının da en fazla 16 olmasını şart koşuyor.

3 ders yeter mi?



  1. Sınıf öğrencilerin gireceği TEOG sınavında 6 dersten soru çıkarken üniversite adayları toplam 9 branştan sorularla muhatap oluyorlar. Buda özel eğitim kurslarında verilecek 3 dersin yetersiz olduğu anlamına geliyor. Yani öğrenciler 2 özel eğitim kursuna gitmek zorunda kalacaklar.


Peki çare ne?


İster özel okulda ister dönüşüm lisesinde okuyun, ister özel eğitim kursuna kaydolun ister özel ders alın eğer düzenli ders çalışma alışkanlığınız yoksa işiniz çok zor. sarıyer danışmanlıkBelki çalışmadan sınavları kazanan vardır ama başarılı olan öğrencilerin tamamına yakını ders çalışanlardır.  Ülkemizde okuyan 17 milyon öğrencinin 2.5 milyonu sınavlara hazırlanmasına rağmen düzenli ders çalışma disiplini sağlayamıyor. Bu alışkanlığı kazanmak için desteğe ihtiyacınız olabilir.

Sarıyer’de bir ilk hep yenilik


Artık güzel ilçemiz Sarıyer de lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere sınavlara hazırlık süresince çalışmalarını takip edip onlara nasıl çalışmaları gerektiğini öğreten bir “Eğitim Danışmanlığı” kurumu var. Maden Mahallesi’nde faaliyete başlayan Sarıyer Eğitim, Aile ve Danışmanlık sınavlara hazırlıktaki zorlu süreçte hem öğrencilere hem de velilere yol gösterebilecek. Eğitim danışmanı Sedat Şahin’in Sarıyer’de başlattığı eğitim danışmanlığını “İnsanlar oturmak istedikleri evlerini satın almadan önce emlak danışmanlarına ihtiyaç duyuyorken, geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımızın yaklaşık 16 yıl süren okul hayatlarında eğitim danışmana daha çok ihtiyaçları var” dedi.

Neden eğitim danışmanlığı?


Görsel_KrokiMaalesef ülkemizde eğitim sisteminden müfredata, sınav sistemlerinden tercih işlemlerine kadar birçok şey sürekli değişiyor. Son 5 yıl içerisinde liselere girişte tercih işlemleri her yıl değişti. Sık sık yapılan sistem değişiklerini takip etmek zor olduğu kadar bu durum velileri psikolojik olarak da yıpratmaktadır. Bu nedenle hem velileri hem de öğrencileri doğru yönlendirecek eğitim danışmanına ihtiyaç duyulmaktadır.

SARIYER EĞİTİM, AİLE ve DANIŞMANLIK


0212 3422066 - 0546 5692797  


Maden Mah. Kilyos Cad. N0:171